Το πιο εύκολο και υγιεινό κέικ μήλου
Με πέντε μήλα
Πώς θα φτιάξετε το πιο εύκολο, νόστιμο αλλά και υγιεινό κέικ μήλου
Υλικά για κέικ μήλου
- 180 γρ. ελαιόλαδο
- 80 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 250 γρ. ζάχαρη για τη ζύμη + 50 γρ. για τα μήλα
- 4 μεσαία αυγά
- 400 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 5 μήλα, όποια ποικιλία προτιμάμε
- 1 κουτ. σούπας κανέλα
- 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
- 2 βανίλιες
Συνταγή για κέικ μήλου
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα μπαχαρικά (κανέλα και γαρίφαλο) και τη ζάχαρη, δηλαδή τα 50 γρ..
- Ανακατεύουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι να μην χτυπηθούν τα μήλα μας.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά.
- Σιγά σιγά προσθέτουμε τα 400 γρ. φαρίνα και τις δύο βανίλιες.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Βουτυρώνουμε το ταψί μας ή μια φόρμα κέικ και την αλευρώνουμε.
- Ρίχνουμε ένα μέρος της ζύμης στο ταψί μας (περίπου το 1/3).
- Κάνουμε μια στρώση με το μίγμα των μήλων και από πάνω προσθέτουμε την υπόλοιπη ζύμη.
- Χτυπάμε το ταψί στην επιφάνεια εργασίας για να καθίσουν τα μήλα και να κλείσουν τα κενά.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού ή της φόρμας.