Υλικά για κέικ μήλου

  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 250 γρ. ζάχαρη για τη ζύμη + 50 γρ. για τα μήλα
  • 4 μεσαία αυγά
  • 400 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 5 μήλα, όποια ποικιλία προτιμάμε
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  • 2 βανίλιες

Συνταγή για κέικ μήλου

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα μπαχαρικά (κανέλα και γαρίφαλο) και τη ζάχαρη, δηλαδή τα 50 γρ..
  • Ανακατεύουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι να μην χτυπηθούν τα μήλα μας.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά.
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε τα 400 γρ. φαρίνα και τις δύο βανίλιες.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Βουτυρώνουμε το ταψί μας ή μια φόρμα κέικ και την αλευρώνουμε.
  • Ρίχνουμε ένα μέρος της ζύμης στο ταψί μας (περίπου το 1/3).
  • Κάνουμε μια στρώση με το μίγμα των μήλων και από πάνω προσθέτουμε την υπόλοιπη ζύμη.
  • Χτυπάμε το ταψί στην επιφάνεια εργασίας για να καθίσουν τα μήλα και να κλείσουν τα κενά.
  • Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού ή της φόρμας.