Κοτόπουλο με χυλοπίτες στον φούρνο
Με φύλλα δάφνης
Μια ωραία συνταγή για κοτόπουλο με χυλοπίτες με λευκό κρασί
Υλικά για κοτόπουλο με χυλοπίτες στον φούρνο
- 500 γρ. Χυλοπίτες
- 1 μέτριο κοτόπουλο τεμαχισμένο σε 6-8 κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 1 ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 150 ml λευκό κρασί
- 600 γρ. τριμμένες ντομάτες
- ½ κ.σ. ζάχαρη
- ¼ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 λίτρα νερό
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για κοτόπουλο με χυλοπίτες στον φούρνο
- Στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 6 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά, να πάρει χρώμα κι απ’ τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
- Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι και το φύλλο δάφνης.
- Όταν πάρει βράση προσθέτουμε το νερό, επιπλέον αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25 λεπτά.
- Μεταφέρουμε προσεκτικά (γιατί θα είναι καυτό) το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
- Προσθέτουμε τις Χυλοπίτες, τις ανακατεύουμε να καλυφθούν από τη σάλτσα και ραντίζουμε το φαγητό με 2-3 κ.σ. επιπλέον ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν οι χυλοπίτες και να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά αλλά να παραμείνει το φαγητό ζουμερό.
- Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.