Γρήγορη ομελέτα φούρνου
Ένα γρήγορο φαγητό
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για ομελέτα φούρνου
Υλικά για γρήγορη ομελέτα φούρνου
(για 4 άτομα)- 10 αυγά
- 1/2 κούπα γάλα
- 1 κούπα γραβιέρα (τριμμένη)
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- Αλάτι – πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
- 1/2 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε φέτες)
- 1/2 κίτρινη πιπεριά (κομμένη σε φέτες)
- 1/2 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε φέτες)
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 1/2 φρατζόλα χωριάτικο ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο)
- 200 γρ. τοματίνια (κομμένα στη μέση)
Συνταγή για γρήγορη ομελέτα φούρνου
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με έναν αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε το γάλα, το τριμμένο τυρί, την πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι και όλες τις πιπεριές.
- Μετά από δύο λεπτά προσθέτουμε το μαϊντανό και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Σε ένα μεγάλο πυρέξ ‘σπάμε’ σε μικρές μπουκιές το ψωμί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Στη συνέχεια, απλώνουμε τα λαχανικά (που έχουμε σοτάρει) και τα τοματίνια.
- Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά ομοιόμορφα στο πυρέξ.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 25 – 30 λεπτά.