Νόστιμες πατατοκροκέτες με κεφαλοτύρι
Θα σας ξετρελάνουν
Πώς θα φτιάξετε πατατοκροκέτες εύκολες, με τυρί που λιώνει στο στόμα
Υλικά για πατατοκροκέτες με κεφαλοτύρι
- 300 γρ πουρές πατάτας
- 60 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
- 60 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο για πασπάλισμα στο πιάτο
- 3 κ.τ.σ κορν φλάουρ
- 2 κ.τ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. Αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 350 ml ηλιέλαιο
Συνταγή για πατατοκροκέτες με κεφαλοτύρι
- Πάμε να δούμε βήμα προς βήμα πως θα κάνεις τις ονειρεμένες πατατοκροκέτες εύκολες με τυρί που λιώνει στο στόμα.
- Τις πατάτες τις θέλουμε ψημένες στον φούρνο ολόκληρες και μετά να πάρουμε τον πουρέ,αυτό βοηθάει ώστε να μην έχουν περιττή υγρασία.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες
- Πλάθουμε μπαλάκια των 30 γρ και τα βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο
- Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στους 175ο C και μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα
- Τα σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ πορσελάνης πασπαλισμένα με τα άλλα 60 γρ το κεφαλοτύρι.