Κοτόπουλο με ρούμι και σόγια
Μια συνταγή... λουκούμι
Συνταγή για κοτόπουλο με ρούμι και σόγια που σερβίρεται απίθανα με ένα αφράτο πιλάφι
Υλικά για κοτόπουλο με ρούμι και σόγια
- 1 κοτόπουλο, κομμένο σε 6 κομμάτια
- 300 ml ρούμι, κατά προτίμηση μαύρο
- 300 ml λεμονοχυμός
- 300 ml σάλτσα σόγιας
- 50 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- λίγο ελαιόλαδο
Συνταγή για κοτόπουλο με ρούμι και σόγια
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με ρούμι και σόγια, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα κατσαρολάκι, το ρούμι για 3-4 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
- Προσθέτουμε τον λεμονοχυμό, τη σόγια, το σκόρδο, το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί καλά από τη μαρινάδα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο για 1 ώρα, να μαριναριστεί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί (που να χωράει το κοτόπουλο σε μία στρώση).
- Τακτοποιούμε στο ταψί το κοτόπουλο.
- Στη συνέχεια, περιχύνουμε με τη μαρινάδα του και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.