Εύκολα μπισκοτάκια λεμονιού
Λαχταριστά μπισκοτάκια
Εύκολη συνταγή για να φτιάξεις λαχταριστά και μυρωδάτα μπισκότα λεμονιού
Υλικά για μπισκοτάκια λεμονιού
Για τη ζύμη- 115 γρ. βιταμ (θερμοκρασία δωματίου)
- 140 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κ.σ μέλι
- 1 κ.γ Εκχύλισμα βανίλιας
- 235 γρ. αλεύρι
- 1⁄4 κ.γ baking powder
- 1⁄8 κ.γ baking soda
- 1,5 κ.σ χυμό λεμόνι
- 1 τμχ ξύσμα
120 γρ. άχνη
3-4 κ.σ (15-20 γρ.) χυμό λεμόνι
Συνταγή για μπισκοτάκια λεμονιού
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Στο μίξερ (με φτερό) ή σε ένα μπολ, χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι, το αυγό και το εκχύλισμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Κοσκινίζουμε όλα μας τα στερεά (αλεύρι, baking powder, baking soda) και τα προσθέτουμε όλα μαζί, καθώς και το ξύσμα και το χυμό.
- Προσοχή δε χτυπάμε πολύ τη ζύμη, γιατί δε θέλουμε να σφίξει πολύ λόγω της γλουτένης που περιέχει το αλεύρι.
- Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Με τη ζύμη κάνουμε μπαλάκια, 1,5 κ.σ ζύμη το κάθε μπαλάκι.
- Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε από πάνω τα μπισκότα με απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να δούμε να χρυσαφιζουν
- Αφού ψηθούν τα αφαιρούμε προσεκτικά από το ταψί με τη λαδόκολλα.
- Προτιμότερο αν έχουμε μια σχάρα να τα μεταφέρουμε εκεί μέχρι να κρυώσουν για να παίρνουν αέρα και από κάτω.
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ την άχνη και προσθέτουμε σταδιακά το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να φτάσει την επιθυμητή υφή και σύσταση.
- Δε θέλουμε να είναι πολύ υγρό οπότε προσοχή στο χυμό λεμόνι, λίγο-λίγο κάθε φορα και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια βάζουμε το γλάσο σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, κόβουμε λίγο την άκρη για να μην είναι μεγάλη η τρύπα και γαρνίρουμε.
- Άλλος τρόπος είναι με το κουτάλι ή απλά αφήστε τη φαντασία σας να σας οδηγήσει.
- Αφού γαρνίρουμε αφήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί.