Κέικ με κάστανο: Ένα υπέροχο γλυκό
Με βούτυρο και κρέμα γάλακτος
Μια γευστικότατη συνταγή με βασικό συστατικό το κάστανο
Υλικά για κέικ με κάστανο
- Κουβερτούρα 55%
- κακάο 160 γρ.
- Ασπράδι αβγού 120 γρ.
- Κρόκοι αβγών 80 γρ.
- Ζάχαρη 90 γρ.
- Κρέμα κάστανο 250 γρ.
- Βούτυρο 30 γρ.
- Κρέμα γάλακτος 30 γρ.
Συνταγή για κέικ με κάστανο
- Χτυπάμε τους κρόκους με 50 γρ. ζάχαρη.
- Λιώνουμε 60 γρ. κουβερτούρας και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα των κρόκων.
- Προσθέτουμε την κρέμα κάστανου και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 40 γρ. ζάχαρη σε μαρέγκα και την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα του κάστανου, ανακατεύοντας απαλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35′-40′.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
- Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα προσθέτοντας το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και την κρέμα γάλακτος.
- Καλύπτουμε το γλυκό με τη γκανάζ (σοκολάτα).