Τηγανιά χοιρινή με φέτα και ρίγανη
Με λεμονάκι
Πως θα φτιάξετε μια υπέροχη συνταγή από τα Άγραφα για χοιρινή τηγανιά
Υλικά για τηγανιά χοιρινή με φέτα και ρίγανη
- 750 γρ. χοιρινό από λαιμό ή σπάλα χωρίς κόκαλο, σε κομμάτια 1 εκ.
- 3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- μπόλικη ξερή ρίγανη
- 250 γρ. φέτα, κομματιασμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για τηγανιά χοιρινή με φέτα και ρίγανη
- Για την χοιρινή τηγανιά, σε μεγάλο τηγάνι ή σε φαρδιά, ρηχή και αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το χοιρινό και προσθέτουμε κρύο νερό, ίσα να καλύψει τα κομμάτια.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 9-10 λεπτά, μέχρι το νερό να σωθεί.
- Τότε ρίχνουμε το λάδι και αλατοπίπερο και τσιγαρίζουμε το ήδη μισομαλακωμένο κρέας, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσει απαλά από όλες τις μεριές και να ψηθεί στο κέντρο (δοκιμάζουμε έναν κύβο).
- Σβήνουμε με το λεμόνι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα, μέχρι το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές.
- Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσουν ελαφρώς κάποια κομμάτια και κάποια άλλα να ροδίσουν λίγο.
- Ρίχνουμε μπόλικη ρίγανη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη χοιρινή τηγανιά.