Final four 2024: Κρύα ομελέτα με κολοκυθάκια, τυρί και δυόσμο για την μπύρα
Ένα υπέροχο κρύο πιάτο για μπύρα
Υλικά για κρύα ομελέτα με κολοκυθάκια, τυρί και δυόσμο
- 1 kg κολοκυθάκια, λεπτοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε λεπτές στρογγυλέςφέτες
- 8 αβγά
- 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
- 1/2 φλυτζάνι φέτα σε τρίμμα
- 4-5 μεγάλα φύλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για κρύα ομελέτα με κολοκυθάκια, τυρί και δυόσμο
- Σε ένα βαθύ τηγάνι τηγανίστε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν, αλλά όχι να πάρουν χρώμα. Βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί.
- Επαναλάβετε με τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια.
- Χτυπηστε τα αβγά σε μεγάλο μπολ, προσθέστε το τυρί το δυόσμο και τα λαχανικά.
- Στο ίδιο βαθύ τηγάνι ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο (2-3 κ.σ.) ρίχτετο μίγμα αβγών και ψήστε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά.
- Κατα καιρούς σηκώνετε λίγο την ομελέτα να δείτε αν έχει γίνει.
- Όταν δεν θα υπάρρχει καθόλου υγρό στο πάνω μέρος της ομελέτας, γυρίστε τη με τη βοήθεια ενός πιάτου για να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
- Σερβίρτε είτε αμέσως είτε βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστείτε, αφού είναι νοστιμότατη και κρύα.
- Πρίν σερβίρετε κόψτε τη σε κομμάτια και πασπαλίστε με λίγο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.