Υλικά για ομελέτα φούρνου με γεύση πίτσας

  • 8 αυγά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο λουκάνικο γαλοπούλας/κοτόπουλου, κομμένο σε ροδέλες
  • 8 φέτες μπέικον
  • 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε κομμάτια
  • 250γρ. ένταμ κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 200ml. κρέμα γάλακτος
  • πιπέρι

Συνταγή για ομελέτα φούρνου με γεύση πίτσας

  • Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
  • Προσθέτετε το μπέικον και σοτάρετε λίγο ακόμη.
  • Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο και ρίχνετε στο τηγάνι τα λουκάνικα και τα αφήνετε 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα συνεχώς.
  • Βουτυρώνετε μια φόρμα και στρώνετε στον πάτο τα λουκάνικα, από πάνω τις πιπεριές και από πάνω τα κρεμμύδια.
  • Προσθέτετε το ένταμ.
  • Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε το μείγμα στη φόρμα.
  • Βάζετε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και την αφήνετε για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Αφήνετε την ομελέτα για 10 λεπτά να κρυώσει και τοποθετείτε τη φόρμα σε μια πιατέλα, ξεφορμάροντας προσεκτικά.