Νόστιμη αυγοσαλάτα με κρεμμυδάκια και μαϊντανό
Με ελαιόλαδο και λεμόνι
Βήμα- βήμα πως θα φτιάξετε την πιο ωραία αυγοσαλάτα
Υλικά για αυγοσαλάτα
- 4 αυγά
- 1/2 ώριμο αβοκάντο
- ½ λεμόνι, τον χυμό
- 15ml ε.π. ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2-3 κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Φέτες ψωμιού ή φύλλα μαρουλιού
Συνταγή για αυγοσαλάτα
- Βράζουμε τα αυγά σφικτά
- Επιλέξετε τα λιγότερο φρέσκα αυγά που έχετε γιατί είναι ιδανικά για βράσιμο
- Σε ένα κατσαρόλι βάλτε σε δυνατή ένταση να βράσει επαρκές νερό για να τα σκεπάσει πλήρως, με κλειστό καπάκι για να μη χάνεται ενέργεια.
- Μη βάλετε τα αυγά στο κρύο νερό, αλλά μόνο αφού βράσει το νερό, θα τα τοποθετήσετε προσεκτικά και σιγά-σιγα μέσα με ένα κουτάλι.
- Γιατί το θερμικό σοκ βοηθά στο να αποκολληθεί εσωτερικά το αυγό απ’ το τσόφλι.
- Αφού μπούνε τα αυγά στη κατσαρόλα, μέσα σε 30’ χαμηλώστε την ένταση ώστε απλά να σιγοβράζουν και βάλτε πάλι το καπάκι.
- Πάντα υπάρχει το ρίσκο βέβαια να ραγίσει το κέλυφος απ’ την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας , γι’ αυτό μη τα βάζετε κατευθείαν απ’ το ψυγείο.
- Για να βγουν σφιχτά, θα χρονομετρήσετε 11’, αν μιλάμε για μεσαίου μεγέθους αυγά.
- Αν τα αυγά είναι πολύ μεγάλα θα χρειαστεί μέχρι και 1 ‘ ακόμη.
- Αφήστε τα 5’ να κρυώσουν πριν τα καθαρίσετε και τα κόψετε.
- Ο καλύτερος τρόπος να βγάλετε τα τσόφλια από ένα βραστό αυγό είναι να το σπάσετε και να αρχίστε να το καθαρίζετε μέσα σε ένα μπολ με νερό, ή κάτω από τρεχούμενο νερό. Το νερό εισχωρεί ανάμεσα στο τσόφλι και το αυγό και έτσι τα τσόφλια ξεκολλάνε πολύ πιο εύκολα.
- Κόβουμε τα υλικά: Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό, και κόψτε σε μικρά κομμάτια το αβοκάντο και τ’ αυγά.
- Ρίξτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε το ελαιόλαδο, το λεμόνι και αλατοπίπερο.
- Ανακατέψτε για να έχτε την αυγοσαλάτα σας έτοιμη
- Σερβίρισμα: Σερβίρουμε την αυγοσαλάτα πάνω σε φέτα ψωμιού ή μέσα σε σάντουιτς ή σε φύλλα μαρουλιού ή την ρίχνουμε μέσα σε κομμένη πράσινη ή ανάμεικτη σαλάτα, προσθέτοντας έξτρα ελαιόλαδο.