Υλικά για αυγοσαλάτα 

  • 4 αυγά
  • 1/2 ώριμο αβοκάντο
  • ½ λεμόνι, τον χυμό
  • 15ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2-3 κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για το σερβίρισμα
  • Φέτες ψωμιού ή φύλλα μαρουλιού

Συνταγή για αυγοσαλάτα 

  • Βράζουμε τα αυγά σφικτά
  • Επιλέξετε τα λιγότερο φρέσκα αυγά που έχετε γιατί είναι ιδανικά για βράσιμο
  • Σε ένα κατσαρόλι βάλτε σε δυνατή ένταση να βράσει επαρκές νερό για να τα σκεπάσει πλήρως, με κλειστό καπάκι για να μη χάνεται ενέργεια.
  • Μη βάλετε τα αυγά στο κρύο νερό, αλλά μόνο αφού βράσει το νερό, θα τα τοποθετήσετε προσεκτικά και σιγά-σιγα μέσα με ένα κουτάλι.
  • Γιατί το θερμικό σοκ βοηθά στο να αποκολληθεί εσωτερικά το αυγό απ’ το τσόφλι.
  • Αφού μπούνε τα αυγά στη κατσαρόλα, μέσα σε 30’ χαμηλώστε την ένταση ώστε απλά να σιγοβράζουν και βάλτε πάλι το καπάκι.
  • Πάντα υπάρχει το ρίσκο βέβαια να ραγίσει το κέλυφος απ’ την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας , γι’ αυτό μη τα βάζετε κατευθείαν απ’ το ψυγείο.
  • Για να βγουν σφιχτά, θα χρονομετρήσετε 11’, αν μιλάμε για μεσαίου μεγέθους αυγά.
  • Αν τα αυγά είναι πολύ μεγάλα θα χρειαστεί μέχρι και 1 ‘ ακόμη.
  • Αφήστε τα 5’ να κρυώσουν πριν τα καθαρίσετε και τα κόψετε.
  • Ο καλύτερος τρόπος να βγάλετε τα τσόφλια από ένα βραστό αυγό είναι να το σπάσετε και να αρχίστε να το καθαρίζετε μέσα σε ένα μπολ με νερό, ή κάτω από τρεχούμενο νερό. Το νερό εισχωρεί ανάμεσα στο τσόφλι και το αυγό και έτσι τα τσόφλια ξεκολλάνε πολύ πιο εύκολα.
  • Κόβουμε τα υλικά: Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό, και κόψτε σε μικρά κομμάτια το αβοκάντο και τ’ αυγά.
  • Ρίξτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε το ελαιόλαδο, το λεμόνι και αλατοπίπερο.
  • Ανακατέψτε για να έχτε την αυγοσαλάτα σας έτοιμη
  • Σερβίρισμα: Σερβίρουμε την αυγοσαλάτα πάνω σε φέτα ψωμιού ή μέσα σε σάντουιτς ή σε φύλλα μαρουλιού ή την ρίχνουμε μέσα σε κομμένη πράσινη ή ανάμεικτη σαλάτα, προσθέτοντας έξτρα ελαιόλαδο.