Εύκολη μακαρονοσαλάτα
Μια σαλάτα για όλες τις ώρες
Μια πεντανόστιμη μακαρονοσαλάτα με μέλι, ελιές και κουκουνάρι
Υλικά για μακαρονοσαλάτα
- 200 γρ. βίδες
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- 1/2 αγγούρι
- 2 ντομάτες
- 100 γρ. μαύρες ελιές
- 10 λιαστές ντομάτες
- 150 γρ. πράσινη σαλάτα
- Λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 1 λεμόνι
- 4 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι
- Αλάτι - Πιπέρι
- Κεφαλοτύρι
Συνταγή για μακαρονοσαλάτα
- Βράζουμε τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
- Καθαρίζουμε το κόκκινο κρεμμύδι και το κόβουμε σε ροδέλες.
- Κόβουμε σε κύβους το αγγούρι και τις ντομάτες.
- Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες.
- Χοντροκόβουμε τον βασιλικό.
- Παίρνουμε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού.
- Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ, συνδυάζουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού με το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο και το μέλι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια μέχρι να ροδίσουν ή μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.
- Αναμειγνύουμε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ.
- Μοιράζουμε σε τέσσερα πιάτα.
- Προσθέτουμε κεφαλοτύρι σε φλοίδες και έτοιμη η μακαρονοσαλάτα μας