Υλικά για μακαρονοσαλάτα

  • 200 γρ. βίδες
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 1/2 αγγούρι
  • 2 ντομάτες
  • 100 γρ. μαύρες ελιές
  • 10 λιαστές ντομάτες
  • 150 γρ. πράσινη σαλάτα
  • Λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • Κεφαλοτύρι

Συνταγή για μακαρονοσαλάτα

  • Βράζουμε τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  • Καθαρίζουμε το κόκκινο κρεμμύδι και το κόβουμε σε ροδέλες.
  • Κόβουμε σε κύβους το αγγούρι και τις ντομάτες.
  • Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες.
  • Χοντροκόβουμε τον βασιλικό.
  • Παίρνουμε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού.
  • Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ, συνδυάζουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού με το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο και το μέλι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια μέχρι να ροδίσουν ή μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.
  • Αναμειγνύουμε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ.
  • Μοιράζουμε σε τέσσερα πιάτα.
  • Προσθέτουμε κεφαλοτύρι σε φλοίδες και έτοιμη η μακαρονοσαλάτα μας