Εύκολη γαριδομακαρονάδα με ούζο
Με πάπρικα
Η γαριδομακαρονάδα αποτελεί πάντα μια από τα πιο νόστιμα Καλοκαιρινά φαγητά
Υλικά για γαριδομακαρονάδα με ούζο
- 1 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες (αφήνουμε τα κεφάλια και την ουρά)
- 3 σκελίδες σκόρδου, κοπανισμένες
- 60 ml ούζο
- 500 γρ. ντοματίνια, ψιλοκομμένα στον πολυκόφτη
- 0,25 γρ. κρόκος Κοζάνης, σε σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 400 γρ. σπαγκέτι
- 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για γαριδομακαρονάδα με ούζο
- Για τη γρήγορη γαριδομακαρονάδα με ούζο σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
- Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα σκόρδα και τις γαρίδες για 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Πιέζουμε ελαφρά τα κεφάλια των γαρίδων, για να βγάλουν τα νόστιμα ζουμιά τους.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
- Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το ούζο, τα ντοματίνια, τον κρόκο Κοζάνης, την πάπρικα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά.
- Με μια τσιμπίδα μεταφέρουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα, μαζί με το νερό που θα παρασύρουν.
- Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται από αυτό στο οποίο βράσαμε τα μακαρόνια, για να έχουμε μια ζουμερή μακαρονάδα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε στα μακαρόνια τις γαρίδες με τα σκόρδα, τα ζουμάκια που θα έχουν βγάλει και το ξύσμα λεμονιού.
- Σκορπίζουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.