Υλικά για γαριδομακαρονάδα με ούζο

  • 1 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες (αφήνουμε τα κεφάλια και την ουρά)
  • 3 σκελίδες σκόρδου, κοπανισμένες
  • 60 ml ούζο
  • 500 γρ. ντοματίνια, ψιλοκομμένα στον πολυκόφτη
  • 0,25 γρ. κρόκος Κοζάνης, σε σκόνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. σπαγκέτι
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για γαριδομακαρονάδα με ούζο

  • Για τη γρήγορη γαριδομακαρονάδα με ούζο σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα σκόρδα και τις γαρίδες για 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  • Πιέζουμε ελαφρά τα κεφάλια των γαρίδων, για να βγάλουν τα νόστιμα ζουμιά τους.
  • Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
  • Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το ούζο, τα ντοματίνια, τον κρόκο Κοζάνης, την πάπρικα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά.
  • Με μια τσιμπίδα μεταφέρουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα, μαζί με το νερό που θα παρασύρουν.
  • Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται από αυτό στο οποίο βράσαμε τα μακαρόνια, για να έχουμε μια ζουμερή μακαρονάδα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε στα μακαρόνια τις γαρίδες με τα σκόρδα, τα ζουμάκια που θα έχουν βγάλει και το ξύσμα λεμονιού.
  • Σκορπίζουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.