Υλικά για σαλάτα με μοσχαρίσια μπριζόλα

  • 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες (περίπου 400 γρ. συνολικά)
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 μικρό αγγούρι, σε λεπτά φετάκια
  • 1/2 μάτσο ρόκα, χοντροκομμένη
  • 200 γρ. ανάμεικτες πρασινάδες, καλά πλυμμένες και χοντροκομμένες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτα φύλλα βασιλικού και δυόσμου, κομμένα

Για το ντρέσινγκ
  • 30 γρ. sweet chilli sauce
  • 30 ml σάλτσα σόγιας
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 50 ml χυμός λεμονιού
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για σαλάτα με μοσχαρίσια μπριζόλα

  • Για την καλοκαιρινή σαλάτα με μοσχαρίσια μπριζόλα, σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ψήνουμε τις μπριζόλες με το ελαιόλαδο για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Τις βγάζουμε σε ξύλο κοπής και τις κόβουμε σε όμορφες, λεπτές φέτες.
  • Αφαιρούμε το κόκαλο.
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το πιρούνι όλα τα υλικά του ντρέσινγκ.
  • Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα.
  • Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε όμορφα τις φέτες μπριζόλας από πάνω, και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.