Υλικά για γρήγορη πίτσα με γραβιέρα, μετσοβόνε και φορμαέλα 

  • 1 έτοιμη, νωπή ζύμη για πίτσα (τη βρίσκουμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, δίπλα στα φρέσκα φύλλα και στις σφολιάτες)
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1 κουτ. σούπας πάστα ελιάς
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης, από βαζάκι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, κομμένη σε κύβους περίπου 1 εκ.
  • 150 γρ. καπνιστό τυρί της αρεσκείας μας, όπως μετσοβόνε, κομμένο σε μικρούς κύβους (περίπου 1 εκ.)
  • 150 γρ. φορμαέλα, κομμένη σε κύβους περίπου 1 εκ. (ημίσκληρο τυρί από αιγοπρόβειο γάλα, με ελαφρώς πικάντικη γεύση και γνωστότερη την ΠΟΠ φορμαέλα Αραχώβης)
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για γρήγορη πίτσα με γραβιέρα, μετσοβόνε και φορμαέλα 

  • Για να φτιάξουμε την πίτσα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί.
  • Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τον ντοματοπελτέ με τον πολτό ελιάς, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και 40 ml νερό, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν.
  • Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί και την καλύπτουμε με τη σάλτσα ντομάτας και ελιάς.
  • Σκορπίζουμε ομοιόμορφα την πιπεριά Φλωρίνης και τα τυριά.
  • Ψήνουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω.
  • Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά μια άκρη της με τη σπάτουλα.
  • Σερβίρουμε την πίτσα ζεστή συνοδεία φρέσκιας πράσινης σαλάτας.