Υλικά για βλίτα γιαχνί με φέτα

  • 1 κιλό βλίτα
  • 1 πατάτα κομμένη σε μεγάλα κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 6-7 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 200γρ. φέτα μαλακή, τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για βλίτα βλίτα γιαχνί με φέτα

  • Βράζετε τα βλίτα σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε καλά.
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και την πατάτα.
  • Προσθέτετε τα βλίτα, συνεχίζετε για μερικά λεπτά το σοτάρισμα και ρίχνετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει η πατάτα.
  • Στο τέλος ρίχνετε τη φέτα και κουνάτε την κατσαρόλα να πάει παντού.
  • Μόλις λιώσει, σε 5 περίπου λεπτά, κατεβάζετε το φαγητό και το σερβίρετε πασπαλίζοντας με το μαϊντανό και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.