Ρυζόγαλο: Εύκολη συνταγή για το υπέροχο καλοκαιρινό γλύκισμα
Αγαπημένο γλυκό
Το κλασικό ρυζόγαλο είναι αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους
Υλικά για ρυζόγαλο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ ή καρολίνα
- 4 φλιτζανάκια του καφέ νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 500ml γάλα
- 2-3 κουτ σούπας ζάχαρη
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- κανέλα τριμμένη
Συνταγή για ρυζόγαλο
- Ρίχνετε σε κατσαρολάκι το νερό, το ρύζι και το αλάτι. Το βάζετε στη φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να πιει το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.
- Στη συνέχεια, διαλύετε στο γάλα το κορν φλάουρ και το ρίχνετε στο ρύζι.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε.
- Συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο.
- Όταν πήξει το ρυζόγαλο, το μοιράζετε σε χαμηλά ποτήρια ή μπολ και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το βάλετε ψυγείο.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας με κανέλα.