Υλικά για ρυζόγαλο

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 4 φλιτζανάκια του καφέ νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500ml γάλα
  • 2-3 κουτ σούπας ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • κανέλα τριμμένη

Συνταγή για ρυζόγαλο

  • Ρίχνετε σε κατσαρολάκι το νερό, το ρύζι και το αλάτι. Το βάζετε στη φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να πιει το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.
  • Στη συνέχεια, διαλύετε στο γάλα το κορν φλάουρ και το ρίχνετε στο ρύζι.
  • Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε.
  • Συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο.
  • Όταν πήξει το ρυζόγαλο, το μοιράζετε σε χαμηλά ποτήρια ή μπολ και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το βάλετε ψυγείο.
  • Σερβίρετε πασπαλίζοντας με κανέλα.