Νησιώτικα κεφτεδάκια με ούζο
Με βοδινό κιμά
Μια συνταγή για υπέροχα κεφτεδάκια με ούζο
Υλικά για νησιώτικα κεφτεδάκια με ούζο
- ½ κιλό κιμά βοδινό,
- 1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο,
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου,
- 1 αβγό,
- 4 περίπου κουταλιές ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί
- ½ κοφτό κουταλάκι κύμινο σε σκόνη,
- 1 κουταλιά ούζο,
- 2 κουταλιές ξίδι (κόκκινο),
- 1 γεμάτη κουταλιά γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά),
- λίγο αλεύρι,
- αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για νησιώτικα κεφτεδάκια με ούζο
- Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, το κύμινο, το ούζο, το ξίδι και τη γαλέτα.
- Αλατοπιπερώνετε το μίγμα και το ζυμώνετε καλά.
- Σκεπάζετε το μπολ και το κρατάτε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα (όχι περισσότερο από 2 ώρες).
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε ένα ταψί του φούρνου.
- Πλάθετε το μίγμα σε στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε ελαφρά.
- Τα απλώνετε στο ταψί και με ένα βουρτσάκι τα αλείφετε με ελαιόλαδο.
- Τα ψήνετε στο φούρνο για ½ ώρα, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος.