Υλικά για νησιώτικα κεφτεδάκια με ούζο

  • ½ κιλό κιμά βοδινό,
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο,
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου,
  • 1 αβγό,
  • 4 περίπου κουταλιές ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί
  • ½ κοφτό κουταλάκι κύμινο σε σκόνη,
  • 1 κουταλιά ούζο,
  • 2 κουταλιές ξίδι (κόκκινο),
  • 1 γεμάτη κουταλιά γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά),
  • λίγο αλεύρι,
  • αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για νησιώτικα κεφτεδάκια με ούζο

  • Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, το κύμινο, το ούζο, το ξίδι και τη γαλέτα.
  • Αλατοπιπερώνετε το μίγμα και το ζυμώνετε καλά.
  • Σκεπάζετε το μπολ και το κρατάτε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα (όχι περισσότερο από 2 ώρες).
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε ένα ταψί του φούρνου.
  • Πλάθετε το μίγμα σε στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε ελαφρά.
  • Τα απλώνετε στο ταψί και με ένα βουρτσάκι τα αλείφετε με ελαιόλαδο.
  • Τα ψήνετε στο φούρνο για ½ ώρα, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος.