Σπιτική λεμονάδα: Το πιο δροσερό ρόφημα του καλοκαιριού
Ό,τι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα
Μια δροσιστική λεμονάδα είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να απολαύσετε μέσα στον καύσωνα
Υλικά για σπιτική λεμονάδα
- Λεμόνια
- Ζάχαρη
- Ένα πλαστικό μπωλ με καπάκι
- Ένα πλαστικό σουρωτήρι
- Μια πλαστική κουτάλα ή ξύλινη (δεν χρησιμοποιούμε τίποτα μεταλλικό γιατί γίνεται οξύδωση, γιάλινα μπουκάλια ή πλαστικά)
Συνταγή για σπιτική λεμονάδα
- Στίβω τα λεμόνια και τα περνάω με το σουρωτήρι στο μπωλ
- Όσα ποτήρια χυμό λεμονιού βάλουμε, τόσα συν 1 ποτήρια ζάχαρη βάζουμε, (π.χ αν βάλετε 6 ποτήρια χυμό λεμονιού θα βάλετε 7 ποτήρια ζάχαρη).
- Ανακατεύω με την πλαστική κουτάλα, σκεπάζω με το καπάκι και αφήνω 7 ώρες.
- Κάθε τόσο ανακατεύω να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Στις 7 ώρες βάζω στα μπουκάλια και διατηρώ στο ψυγείο, κρατάει 1 χρόνο.
- Σερβίρουμε 1 μέρος λεμόνι, 3 μέρη νερό ή όπως σας αρέσει.