Υλικά για σπιτική λεμονάδα

  • Λεμόνια
  • Ζάχαρη
Σκεύη που θα χρειαστούμε
  • Ένα πλαστικό μπωλ με καπάκι
  • Ένα πλαστικό σουρωτήρι
  • Μια πλαστική κουτάλα ή ξύλινη (δεν χρησιμοποιούμε τίποτα μεταλλικό γιατί γίνεται οξύδωση, γιάλινα μπουκάλια ή πλαστικά)

Συνταγή για σπιτική λεμονάδα

  • Στίβω τα λεμόνια και τα περνάω με το σουρωτήρι στο μπωλ
  • Όσα ποτήρια χυμό λεμονιού βάλουμε, τόσα συν 1 ποτήρια ζάχαρη βάζουμε, (π.χ αν βάλετε 6 ποτήρια χυμό λεμονιού θα βάλετε 7 ποτήρια ζάχαρη).
  • Ανακατεύω με την πλαστική κουτάλα, σκεπάζω με το καπάκι και αφήνω 7 ώρες.
  • Κάθε τόσο ανακατεύω να λιώσει καλά η ζάχαρη.
  • Στις 7 ώρες βάζω στα μπουκάλια και διατηρώ στο ψυγείο, κρατάει 1 χρόνο.
  • Σερβίρουμε 1 μέρος λεμόνι, 3 μέρη νερό ή όπως σας αρέσει.