Εύκολη συνταγή για χταποδάκι στη σχάρα
Με λαδολέμονο
Μια υπέροχη θαλασσινή συνταγή για χταποδάκι στη σχάρα
Υλικά για χταποδάκι στη σχάρα
- 1 χταπόδι (μέχρι 1 κιλό)
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. χυμό λεμονιού
- Θαλασσινό αλάτι
- Ρίγανη
Συνταγή για χταποδάκι στη σχάρα
- Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα, χωρίς να το κόψουμε.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κατεβάσει τα νερά του και να αλλάξει χρώμα -το χταπόδι μας θα γίνει ροζ.
- Χαμηλώνουμε τότε τη φωτιά και ψήνουμε για 10’.
- Αν θα ψήσουμε 2-3 μικρότερα χταπόδια, θα τα ψήσουμε μόνο για 2-3’.
- Αν το χταπόδι μας είναι μεγαλύτερο από 1 κιλό, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.
- Ο σκοπός είναι να μισο-ψήσουμε πρώτα το χταπόδι στην κατσαρόλα.
- Ζεσταίνουμε τη σχάρα ή γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία.
- Παίρνουμε το χταπόδι (χωρίς το ζουμί που κατέβασε) και το βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί φούρνου, το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
- Αλείβουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει, χωρίς να στεγνώσει.
- Χτυπάμε το ελαιόλαδο μαζί με τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και τη ρίγανη.
- Βάζουμε το ψημένο χταπόδι σε πιατέλα, περιλούζουμε με το λαδολέμονο και είτε το κόβουμε και το σερβίρουμε αμέσως ή το καλύπτουμε με μεμβράνη και το διατηρούμε ζεστό.
- Με τον ζωμό του χταποδιού μπορούμε να ετοιμάζουμε ένα μυρωδάτο πουργούρι πιλάφι.