Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμη ρώσικη σαλάτα
Χειροποίητη συνταγή
Μια καλή συνταγή για ρώσικη σαλάτα
Υλικά για ρώσικη σαλάτα
Για τη μαγιονέζα- οι κρόκοι από 2 αυγά φρέσκα
- 450 ml ηλιέλαιο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- αλάτι
- 4 μεγάλα καρότα, σε μικρά κυβάκια
- 3 μέτριες πατάτες, σε μικρά κυβάκια
- 1 φλιτζ. τσαγιού αρακάς
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
- 100 γρ. αγγουράκι τουρσί, στραγγισμένο και ψιλοκομμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Συνταγή για ρώσικη σαλάτα
- Για να ετοιμάσουμε την ρώσικη σαλάτα για τη μαγιονέζα όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπάμε με το μίξερ τη μουστάρδα με τους κρόκους αυγού για 1 λεπτό, μέχρι να αφρατέψουν.
- Αργά, αλλά σε σταθερή ροή προσθέτουμε το λάδι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί καλά και η μαγιονέζα να έχει την πυκνότητα ενός στραγγιστού γιαουρτιού.
- Προσθέτουμε αλάτι, το ξίδι και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενοποιηθούν.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα καρότα, τις πατάτες, τον αρακά και νερό τόσο που να τα καλύπτει και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος.
- Προσθέτουμε την κάππαρη, το αγγουράκι και όση από τη μαγιονέζα θέλουμε, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
- Την υπόλοιπη μαγιονέζα (αν μείνει) τη διατηρούμε στο ψυγείο.