Πατάτες γιαχνί σε ομελέτα
Δείτε τη συνταγή
Μια νοστιμότατη ομελέτα με πατάτες γιαχνί σε ομελέτα
Υλικά για πατάτες γιαχνί σε ομελέτα
- περίπου 1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού πατάτες γιαχνί, κομμένες σε μικρούς κύβους
- 6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο (όποιο κίτρινο τυρί προτιμάμε, π.χ. γραβιέρα, κασέρι ή άλλο)
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Συνταγή για πατάτες γιαχνί σε ομελέτα
- Για να φτιάξουμε τις πατάτες γιαχνί σε ομελέτα, ξεκινάμε χτυπώντας καλά τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις πατάτες, το γιαούρτι και το τυρί και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο καλά.
- Προσθέτουμε την ομελέτα και όταν αρχίζει να πήζει 2 πόντους από τα τοιχώματα -θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά- τη σκεπάζουμε με ένα μεγάλο καπάκι ή με ένα πιάτο, γυρίζουμε ανάποδα το τηγάνι πάνω στο πιάτο και αδειάζουμε την ομελέτα από την άψητη πλευρά μέσα στο τηγάνι, ώστε να ψηθεί για άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά.
- Τη συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή χόρτα βραστά.