Υλικά για πατάτες γιαχνί σε ομελέτα

  • περίπου 1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού πατάτες γιαχνί, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο (όποιο κίτρινο τυρί προτιμάμε, π.χ. γραβιέρα, κασέρι ή άλλο)
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Συνταγή για πατάτες γιαχνί σε ομελέτα

  • Για να φτιάξουμε τις πατάτες γιαχνί σε ομελέτα, ξεκινάμε χτυπώντας καλά τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις πατάτες, το γιαούρτι και το τυρί και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο καλά.
  • Προσθέτουμε την ομελέτα και όταν αρχίζει να πήζει 2 πόντους από τα τοιχώματα -θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά- τη σκεπάζουμε με ένα μεγάλο καπάκι ή με ένα πιάτο, γυρίζουμε ανάποδα το τηγάνι πάνω στο πιάτο και αδειάζουμε την ομελέτα από την άψητη πλευρά μέσα στο τηγάνι, ώστε να ψηθεί για άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά.
  • Τη συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή χόρτα βραστά.