Υλικά για κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα

Για τα κεφτεδάκια
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο, από κιλότο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 3 κουτ. σούπας γάλα
  • 1 αβγό
  • ½ φλιτζάνι φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη (ή παξιμάδι τριμμένο της αρεσκείας σας)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι σόδα (το αναψυκτικό)
  • αλεύρι, για το αλεύρωμα των κεφτέδων
  • μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 250γρ. φέτα της αρεσκείας σας για τη γέμιση

Συνταγή για κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το κονιάκ, το γάλα, το αβγό, το δυόσμο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τη φρυγανιά (ή το παξιμάδι).
  • Σε ένα μικρότερο μπολάκι ρίχνετε τη σόδα.
  • Αρχίζετε να ζυμώνετε το μίγμα του κιμά ενώ κάθε τόσο βρέχετε τις παλάμες σας με τη σόδα, η οποία ενώνεται με τον κιμά και τον κάνει ιδιαίτερα αφράτο.
  • Θα βρέξετε τα χέρια σας τόσες φορές όσες χρειάζεται για να γίνει το μίγμα μαλακό αλλά όχι νερουλό.
  • Συνολικά ζυμώνετε για περίπου 5 λεπτά.
  • Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει.
  • Το βγάζετε από το ψυγείο και πλάθετε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.
  • Μετράτε τα κεφτεδάκια και κόβετε τον ίδιο αριθμό από κυβάκια τυριού.
  • Παίρνετε έναν κεφτέ, τον κρατάτε στη μία παλάμη σας και τον πατάτε ελαφρώς για να πλατύνει λίγο.
  • Με το δάχτυλό σας κάνετε μια λακκουβίτσα στο κέντρο, του βάζετε εκεί ένα κυβάκι τυριού και κλείνετε την παλάμη σας ώστε ο κιμάς να καλύψει το τυρί.
  • Πλάθετε προσεκτικά το κεφτεδάκι ώστε να αποκτήσει ξανά το στρογγυλό του σχήμα.
  • Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τους υπόλοιπους κεφτέδες και τους αλευρώνετε.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε να ζεσταθεί ελαιόλαδο, περίπου 4 εκ. από τον πάτο του τηγανιού.
  • Το αφήνετε να κάψει σε μέτρια (όχι δυνατή) φωτιά και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια σε δόσεις, χωρίς να βάζετε πάνω από 7 κεφτεδάκια σε κάθε δόση.
  • Τα τηγανίζετε για 5 - 6 λεπτά, κυλώντας τα μέσα στο λάδι με ένα πιρούνι ώστε να ψηθούν και να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  • Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε.
  • Συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα ή με χόρτα βρασμένα.