Κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα
Ένας ωραίος μεζές
Νόστιμα και λαχταριστά κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα
Υλικά για κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα
Για τα κεφτεδάκια- 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο, από κιλότο
- 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
- 2 μικρές σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 κουτ. σούπας κονιάκ
- 3 κουτ. σούπας γάλα
- 1 αβγό
- ½ φλιτζάνι φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη (ή παξιμάδι τριμμένο της αρεσκείας σας)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι σόδα (το αναψυκτικό)
- αλεύρι, για το αλεύρωμα των κεφτέδων
- μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 250γρ. φέτα της αρεσκείας σας για τη γέμιση
Συνταγή για κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το κονιάκ, το γάλα, το αβγό, το δυόσμο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τη φρυγανιά (ή το παξιμάδι).
- Σε ένα μικρότερο μπολάκι ρίχνετε τη σόδα.
- Αρχίζετε να ζυμώνετε το μίγμα του κιμά ενώ κάθε τόσο βρέχετε τις παλάμες σας με τη σόδα, η οποία ενώνεται με τον κιμά και τον κάνει ιδιαίτερα αφράτο.
- Θα βρέξετε τα χέρια σας τόσες φορές όσες χρειάζεται για να γίνει το μίγμα μαλακό αλλά όχι νερουλό.
- Συνολικά ζυμώνετε για περίπου 5 λεπτά.
- Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει.
- Το βγάζετε από το ψυγείο και πλάθετε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.
- Μετράτε τα κεφτεδάκια και κόβετε τον ίδιο αριθμό από κυβάκια τυριού.
- Παίρνετε έναν κεφτέ, τον κρατάτε στη μία παλάμη σας και τον πατάτε ελαφρώς για να πλατύνει λίγο.
- Με το δάχτυλό σας κάνετε μια λακκουβίτσα στο κέντρο, του βάζετε εκεί ένα κυβάκι τυριού και κλείνετε την παλάμη σας ώστε ο κιμάς να καλύψει το τυρί.
- Πλάθετε προσεκτικά το κεφτεδάκι ώστε να αποκτήσει ξανά το στρογγυλό του σχήμα.
- Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τους υπόλοιπους κεφτέδες και τους αλευρώνετε.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε να ζεσταθεί ελαιόλαδο, περίπου 4 εκ. από τον πάτο του τηγανιού.
- Το αφήνετε να κάψει σε μέτρια (όχι δυνατή) φωτιά και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια σε δόσεις, χωρίς να βάζετε πάνω από 7 κεφτεδάκια σε κάθε δόση.
- Τα τηγανίζετε για 5 - 6 λεπτά, κυλώντας τα μέσα στο λάδι με ένα πιρούνι ώστε να ψηθούν και να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε.
- Συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα ή με χόρτα βρασμένα.