Ελαφριά μακαρονάδα με μανιτάρια, ιδανική για τον καύσωνα
Και κρεμμύδι
Μια ελαφριά μακαρονάδα είναι ό,τι χρειαζόμαστε αυτές τις μέρες του καύσωνα
Υλικά για ελαφριά μακαρονάδα με μανιτάρια
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
- 200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια σε φέτες
- 200 γρ. μανιτάρια Πλευρώτους σε φέτες
- 200 γρ. μανιτάρια Portobello σε φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 100 ml λευκό κρασί
- 2 κ.σ. βούτυρο
- ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για ελαφριά μακαρονάδα με μανιτάρια
- Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά μαζί με τα μανιτάρια.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακινούμε την κατσαρόλα απαλά να δέσουν τα υλικά.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
- Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια.
- Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια, μαζί με το νερό πάνω τους.
- Πασπαλίζουμε με το μισό μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.