Υλικά για ελαφριά μακαρονάδα με μανιτάρια

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια σε φέτες
  • 200 γρ. μανιτάρια Πλευρώτους σε φέτες
  • 200 γρ. μανιτάρια Portobello σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για ελαφριά μακαρονάδα με μανιτάρια

  • Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά μαζί με τα μανιτάρια.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακινούμε την κατσαρόλα απαλά να δέσουν τα υλικά.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια.
  • Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια, μαζί με το νερό πάνω τους.
  • Πασπαλίζουμε με το μισό μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.