Υλικά για κριθαράκι με μοσχάρι και μυζήθρα

  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 60 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 συσκ. Ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ματσάκι θυμάρι
  • 2 κλωναρια μαϊντανό
  • Αλάτι και Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 200 γ. Ξερή μυζήθρα τριμμένη
  • Φρέσκο θυμάρι

Συνταγή για κριθαράκι με μοσχάρι και μυζήθρα

  • Στεγνώνουμε το κρέας με χαρτί κουζίνας.
  • Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε και το σκόρδο και τον πελτέ, ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
  • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και 1 λίτρο νερό.
  • Ρίχνουμε τη δάφνη και το μπαχάρι με το θυμάρι και τον μαϊντανό.
  • Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα.
  • Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Βάζουμε το κριθαράκι σε ένα ταψί μαζί με το μοσχάρι και την σάλτσα του. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο ακόμα νερό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά.
  • Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά το ταψί.
  • Σερβίρουμε το κριθαράκι με το κρέας.
  • Πασπαλίζουμε με ξερή μυζήθρα και φρέσκα φύλλα θυμαριού.