Κριθαράκι με μοσχάρι και μυζήθρα
Κοκκινιστό και ζουμερό
Κριθαράκι κοκκινιστό με μοσχάρι και μυζήθρα, ιδανικό για ένα κυριακάτικο τραπέζι
Υλικά για κριθαράκι με μοσχάρι και μυζήθρα
- 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 60 ml. ελαιόλαδο
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
- 2 συσκ. Ντομάτα στον τρίφτη
- 1 δαφνόφυλλο
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 1 ματσάκι θυμάρι
- 2 κλωναρια μαϊντανό
- Αλάτι και Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 200 γ. Ξερή μυζήθρα τριμμένη
- Φρέσκο θυμάρι
Συνταγή για κριθαράκι με μοσχάρι και μυζήθρα
- Στεγνώνουμε το κρέας με χαρτί κουζίνας.
- Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε και το σκόρδο και τον πελτέ, ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και 1 λίτρο νερό.
- Ρίχνουμε τη δάφνη και το μπαχάρι με το θυμάρι και τον μαϊντανό.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα.
- Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας συνεχώς.
- Βάζουμε το κριθαράκι σε ένα ταψί μαζί με το μοσχάρι και την σάλτσα του. Αλατοπιπερώνουμε.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο ακόμα νερό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά.
- Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά το ταψί.
- Σερβίρουμε το κριθαράκι με το κρέας.
- Πασπαλίζουμε με ξερή μυζήθρα και φρέσκα φύλλα θυμαριού.