Υλικά για σπιτική βυσσινάδα

  • 1.600 γρ. βύσσινα
  • 900 γρ. ζάχαρη
  • Τον χυμό από δύο μέτρια λεμόνια
  • 200 γρ. νερό

Συνταγή για σπιτική βυσσινάδα

  • Πλένουμε, καθαρίζουμε και αποπυρηνώνουμε τα βύσσινα.
  • Μπορείτε να βγάλετε τα κουκούτσια με το ειδικό εξάρτημα (αποπυρηνωτή) ή να χρησιμοποιήσετε απλά ένα μπουκάλι, αρκεί το στόμιό του να είναι τέτοιο που να μην χωράνε τα φρούτα να περάσουν από το λαιμό.
  • Πιέζοντας με ένα στιλό στο κέντρο του βύσσινου, το κουκούτσι πέφτει μέσα στο μπουκάλι και το φρούτο μένει καθαρό.
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά.
  • Δένουμε το σιρόπι για 20 λεπτά.
  • Είναι έτοιμο αν ενσταλάζοντας μια σταγόνα σε νερό, αυτή μένει ενωμένη σε μια σφαίρα και δεν διαλύεται.
  • Προσθέτουμε τα φρούτα και τον χυμό λεμονιού και ανακινούμε να πάνε παντού.
  • Αφαιρούμε τους αφρούς που βγάζουν τα φρούτα και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη.
  • Αφήνουμε εκτός φωτιάς να κρυώσει ελαφρά.
  • Περνάμε το μείγμα από σήτα, πιέζοντας με ένα κουτάλι τα φρούτα να βγάλουν όλους τους χυμούς τους.
  • Εδώ θα πρέπει να είστε επίμονος, προκειμένου να πάρετε όσο περισσότερη σάρκα/χυμό γίνεται.
  • Μπορείτε να περάσετε τα βύσσινα δύο με τρεις φορές για να έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.
  • Αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπουκάλια και αφού κρυώσει το μείγμα, στο ψυγείο.
  • Σερβίρουμε γεμίζοντας το ένα τρίτο ποτηριού με τη βυσσινάδα και συμπληρώνοντας το υπόλοιπο με κρύο νερό και πάγο.