Δροσιστική συνταγή για σπιτική βυσσινάδα
Το βύσσινο είναι μακρινός ξάδελφος του κερασιού
Μια υπέροχη και δροσιστική συνταγή για σπιτική βυσσινάδα
Υλικά για σπιτική βυσσινάδα
- 1.600 γρ. βύσσινα
- 900 γρ. ζάχαρη
- Τον χυμό από δύο μέτρια λεμόνια
- 200 γρ. νερό
Συνταγή για σπιτική βυσσινάδα
- Πλένουμε, καθαρίζουμε και αποπυρηνώνουμε τα βύσσινα.
- Μπορείτε να βγάλετε τα κουκούτσια με το ειδικό εξάρτημα (αποπυρηνωτή) ή να χρησιμοποιήσετε απλά ένα μπουκάλι, αρκεί το στόμιό του να είναι τέτοιο που να μην χωράνε τα φρούτα να περάσουν από το λαιμό.
- Πιέζοντας με ένα στιλό στο κέντρο του βύσσινου, το κουκούτσι πέφτει μέσα στο μπουκάλι και το φρούτο μένει καθαρό.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά.
- Δένουμε το σιρόπι για 20 λεπτά.
- Είναι έτοιμο αν ενσταλάζοντας μια σταγόνα σε νερό, αυτή μένει ενωμένη σε μια σφαίρα και δεν διαλύεται.
- Προσθέτουμε τα φρούτα και τον χυμό λεμονιού και ανακινούμε να πάνε παντού.
- Αφαιρούμε τους αφρούς που βγάζουν τα φρούτα και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη.
- Αφήνουμε εκτός φωτιάς να κρυώσει ελαφρά.
- Περνάμε το μείγμα από σήτα, πιέζοντας με ένα κουτάλι τα φρούτα να βγάλουν όλους τους χυμούς τους.
- Εδώ θα πρέπει να είστε επίμονος, προκειμένου να πάρετε όσο περισσότερη σάρκα/χυμό γίνεται.
- Μπορείτε να περάσετε τα βύσσινα δύο με τρεις φορές για να έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.
- Αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπουκάλια και αφού κρυώσει το μείγμα, στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε γεμίζοντας το ένα τρίτο ποτηριού με τη βυσσινάδα και συμπληρώνοντας το υπόλοιπο με κρύο νερό και πάγο.