Υλικά για πένες με ψαρονέφρι, λαχανικά και κρέμα τυριού

  • 500 γρ πένες
  • 1 φιλέτο χοιρινό κομμένο σε κύβους
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ζάρια
  • 6 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 1 μικρό μπρόκολο κομμένο σε μικρές φουντίτσες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο λευκό κρασί
  • 300 ml ζωμό κότας
  • 100 γρ κρέμα τυριού
  • 4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο εστραγκόν φρέσκο ή 1 κ.τ.γλ. ξερό
  • αλάτι και πιπέρι

Συνταγή για πένες με ψαρονέφρι, λαχανικά και κρέμα τυριού

  • Βράζουμε τις πένες 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού. Σουρώνουμε και λαδώνουμε ελαφρώς.
  • Παράλληλα ζεματάμε το μπρόκολο, το κρυώνουμε αμέσως ρίχνοντάς το παγωμένο νερό και το σουρώνουμε.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλετάκια για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  • Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
  • Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά, εκτός από το μπρόκολο, για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις πέννες και τα φιλετάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, δένουμε το φαγητό με την κρέμα τυριού, και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το ζεματισμένο μπρόκολο, πασπαλίζουμε με το εστραγκόν και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε σε πιάτα ραντίζοντας με ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι, και προαιρετικά τριμμένο τυρί.