Πένες με ψαρονέφρι, λαχανικά και κρέμα τυριού
Με λευκό κρασί
Ένα εύκολο αλλά συνάμα χορταστικό και εντυπωσιακό φαγητό
Υλικά για πένες με ψαρονέφρι, λαχανικά και κρέμα τυριού
- 500 γρ πένες
- 1 φιλέτο χοιρινό κομμένο σε κύβους
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ζάρια
- 6 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
- 1 μικρό μπρόκολο κομμένο σε μικρές φουντίτσες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο λευκό κρασί
- 300 ml ζωμό κότας
- 100 γρ κρέμα τυριού
- 4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο εστραγκόν φρέσκο ή 1 κ.τ.γλ. ξερό
- αλάτι και πιπέρι
Συνταγή για πένες με ψαρονέφρι, λαχανικά και κρέμα τυριού
- Βράζουμε τις πένες 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού. Σουρώνουμε και λαδώνουμε ελαφρώς.
- Παράλληλα ζεματάμε το μπρόκολο, το κρυώνουμε αμέσως ρίχνοντάς το παγωμένο νερό και το σουρώνουμε.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλετάκια για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
- Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά, εκτός από το μπρόκολο, για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πέννες και τα φιλετάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, δένουμε το φαγητό με την κρέμα τυριού, και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
- Στο τέλος προσθέτουμε το ζεματισμένο μπρόκολο, πασπαλίζουμε με το εστραγκόν και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε σε πιάτα ραντίζοντας με ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι, και προαιρετικά τριμμένο τυρί.