Δροσιστικό σορμπέ φράουλας με λικέρ
Δροσιά για τον καύσωνα
Ένα υπέροχο σορμπέ φράουλας με λικέρ και ζάχαρη
Υλικά για σορμπέ φράουλας (για 5-6 άτομα)
- 1 κιλό φράουλες,
- 3 κουταλιές της σούπας λικέρ φράουλα,
- 1 ασπράδι από πολύ φρέσκο αυγό,
- 250 γρ λευκή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο,
- 100 ml νερό
- 1/2 λεμόνι, χυμός
Για το σερβίρισμα
- σιρόπι φράουλας,
- φρέσκα φύλλα μέντας
Συνταγή για σορμπέ φράουλας
- Διαλέξτε ωραίες ώριμες φράουλες, τις οποίες θα πλύνετε και θα στραγγίσετε καλά.
- Για να τις επεξεργαστώ, κάνω χρήση ενός ειδικού εξαρτήματος της κουζινομηχανής που διαθέτω, το οποίο συνθλιβεί και φιλτράρει συγχρόνως τον πολτό από τα φρούτα.
- Έτσι παίρνω ένα είδος πυκνού και καθαρού χυμού από τις φράουλες.
- Έλλειψη του ειδικού εργαλείου, μπορείτε να περάσετε τις φράουλες από τον μύλο των λαχανικών και μετά να φιλτράρετε τον πολτό με ένα χοντρό σουρωτήρι.
- Θα πάρετε περίπου 600ml πυκνού χυμού φράουλας. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το λικέρ.
- Βάλτε την ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και βάλτε το στην φωτιά.
- Αφήστε το σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
- Κατεβαστέ το από την φωτιά, αφήστε το να κρυώσει και προσθέστε το στο μίγμα με τις φράουλες.
- Αν διαθέτετε παγωτομηχανή, μεταφέρετε το μίγμα στον κάδο της, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευής.
- Όταν αρχίσει να πήζει ελαφρά το σορμπέ, περίπου στα μισά του χρόνου που απαιτείται, χτυπήστε το ασπράδι του αυγού και προσθέστε το στο μίγμα.
- Αν δεν διαθέτετε παγωτομηχανή, προσθέστε από την αρχή το χτυπημένο ασπράδι, βάλτε το μίγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος με καπάκι και βάλτε το στην κατάψυξη.
- Κάθε μισή ώρα και για 6 φορές συνολικά, πρέπει να βγάζετε το σορμπέ και να το δουλευτές με ένα μπλέντερ χειρός, ώστε να διαλύονται οι κρύσταλλοι που σχηματιζονται και να αποκτήσει τελικά κρεμώδη υφή.
- Πριν το σερβίρετε, αφήστε το για μισή ώρα μέσα στο ψυγείο, ώστε να μαλακώσει.
- Σερβίρετε το με σιρόπι φράουλας και φρέσκα φύλλα μέντας.