Υλικά για σορμπέ φράουλας (για 5-6 άτομα)

  • 1 κιλό φράουλες,
  • 3 κουταλιές της σούπας λικέρ φράουλα,
  • 1 ασπράδι από πολύ φρέσκο αυγό,
  • 250 γρ λευκή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο,
  • 100 ml νερό
  • 1/2 λεμόνι, χυμός

Για το σερβίρισμα

  • σιρόπι φράουλας,
  • φρέσκα φύλλα μέντας

Συνταγή για σορμπέ φράουλας

  • Διαλέξτε ωραίες ώριμες φράουλες, τις οποίες θα πλύνετε και θα στραγγίσετε καλά.
  • Για να τις επεξεργαστώ, κάνω χρήση ενός ειδικού εξαρτήματος της κουζινομηχανής που διαθέτω, το οποίο συνθλιβεί και φιλτράρει συγχρόνως τον πολτό από τα φρούτα.
  • Έτσι παίρνω ένα είδος πυκνού και καθαρού χυμού από τις φράουλες.
  • Έλλειψη του ειδικού εργαλείου, μπορείτε να περάσετε τις φράουλες από τον μύλο των λαχανικών και μετά να φιλτράρετε τον πολτό με ένα χοντρό σουρωτήρι.
  • Θα πάρετε περίπου 600ml πυκνού χυμού φράουλας. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το λικέρ.
  • Βάλτε την ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και βάλτε το στην φωτιά.
  • Αφήστε το σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
  • Κατεβαστέ το από την φωτιά, αφήστε το να κρυώσει και προσθέστε το στο μίγμα με τις φράουλες.
  • Αν διαθέτετε παγωτομηχανή, μεταφέρετε το μίγμα στον κάδο της, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευής.
  • Όταν αρχίσει να πήζει ελαφρά το σορμπέ, περίπου στα μισά του χρόνου που απαιτείται, χτυπήστε το ασπράδι του αυγού και προσθέστε το στο μίγμα.
  • Αν δεν διαθέτετε παγωτομηχανή, προσθέστε από την αρχή το χτυπημένο ασπράδι, βάλτε το μίγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος με καπάκι και βάλτε το στην κατάψυξη.
  • Κάθε μισή ώρα και για 6 φορές συνολικά, πρέπει να βγάζετε το σορμπέ και να το δουλευτές με ένα μπλέντερ χειρός, ώστε να διαλύονται οι κρύσταλλοι που σχηματιζονται και να αποκτήσει τελικά κρεμώδη υφή.
  • Πριν το σερβίρετε, αφήστε το για μισή ώρα μέσα στο ψυγείο, ώστε να μαλακώσει.
  • Σερβίρετε το με σιρόπι φράουλας και φρέσκα φύλλα μέντας.