Υλικά για παγωμένη σοκολάτα

4 μερίδες

  • 140 γραμμάρια της αγαπημένης σας σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1-1/2 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 4 φλιτζάνια πάγο
  • Τη γαρνιτούρα της επιλογής σας, όπως ζαχαρωτά, σαντιγί ή τύπου spinkles

Συνταγή για παγωμένη σοκολάτα

  • Το θεμέλιο μιας υπέροχης σοκολάτας -παγωμένης ή μη- είναι η σωστή βάση.
  • Συνδυάστε, λοιπόν, τη σοκολάτα, το κακάο, τη ζάχαρη άχνη και ένα φλιτζάνι γάλα (κρατήστε το άλλο φλιτζάνι για αργότερα) σε μια μικρή κατσαρόλα. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να είναι λείο.
  • Σβήστε τη φωτιά πριν πάρει βράση.
  • Ανακατέψτε τη σοκολάτα
  • Τώρα είναι η ώρα να βγάλετε το μπλέντερ σας.
  • Ρίξτε μέσα το μείγμα σοκολάτας μαζί με το άλλο φλιτζάνι γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και τον πάγο.
  • Στη συνέχεια, χτυπήστε μέχρι το μείγμα σας να ομογενοποιηθεί.
  • Σερβίρετε σε όποια κούπα ή ποτήρι θέλετε, αλλά φροντίστε να προσθέσετε μία μικρή γαρνιτούρα.