Πώς να φτιάξετε παγωμένη σοκολάτα σε 10′
Με τέσσερα φλιτζάνια πάγο
Μια από τις ωραιότερες απολαύσεις του καλοκαιριού είναι σίγουρα μια υπέροχη, παγωμένη σοκολάτα
Υλικά για παγωμένη σοκολάτα
4 μερίδες
- 140 γραμμάρια της αγαπημένης σας σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1-1/2 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
- 4 φλιτζάνια πάγο
- Τη γαρνιτούρα της επιλογής σας, όπως ζαχαρωτά, σαντιγί ή τύπου spinkles
Συνταγή για παγωμένη σοκολάτα
- Το θεμέλιο μιας υπέροχης σοκολάτας -παγωμένης ή μη- είναι η σωστή βάση.
- Συνδυάστε, λοιπόν, τη σοκολάτα, το κακάο, τη ζάχαρη άχνη και ένα φλιτζάνι γάλα (κρατήστε το άλλο φλιτζάνι για αργότερα) σε μια μικρή κατσαρόλα. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να είναι λείο.
- Σβήστε τη φωτιά πριν πάρει βράση.
- Ανακατέψτε τη σοκολάτα
- Τώρα είναι η ώρα να βγάλετε το μπλέντερ σας.
- Ρίξτε μέσα το μείγμα σοκολάτας μαζί με το άλλο φλιτζάνι γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και τον πάγο.
- Στη συνέχεια, χτυπήστε μέχρι το μείγμα σας να ομογενοποιηθεί.
- Σερβίρετε σε όποια κούπα ή ποτήρι θέλετε, αλλά φροντίστε να προσθέσετε μία μικρή γαρνιτούρα.