Υλικά για γρανίτα φράουλα

  • 1/2 κιλό φράουλες
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή ή καστανή, κρυσταλλική
  • 5 κουτ. σούπας νερό

Συνταγή για γρανίτα φράουλα

  • Για να φτιάξουμε γρανίτα φράουλα αρχικά πλένουμε, στεγνώνουμε και κατόπιν καθαρίζουμε τις φράουλες.
  • Βάζουμε να βράσει η ζάχαρη με το νερό.
  • Οταν το σιρόπι κοχλάσει μερικές φορές, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά.
  • Γεμίζουμε πλαστικές θήκες-ξυλάκια και αφήνουμε στην κατάψυξη τη γρανίτα φράουλα να παγώσει για 4 - 5 ώρες.
  • Αν δεν έχουμε θήκες, μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά πλαστικά ποτήρια και μπήγουμε ένα κουταλάκι στο κέντρο.
  • Οταν παγώσει η γρανίτα, αναποδογυρίζουμε και βγάζουμε το ποτηράκι.
  • Κρατάμε τη γρανίτα από το κουταλάκι και την τρώμε.