Υλικά για σάλτσα ναπολιτέν

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 ώριμες μεγάλες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλάκι βασιλικός αποξηραμένος
  • αλάτι και πιπέρι

Συνταγή για σάλτσα ναπολιτέν

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο για λίγα λεπτά.
  • Προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.
  • Ανακατεύετε καλά και χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για να δέσει.Εκεί βρίσκεται και το μυστικό αυτής της συνταγής. Τα υλικά θέλουν χρόνο στο μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
  • Προτιμήστε να τη συνδυάσετε με spaghetti και τριμμένη παρμεζάνα.