Υλικά για παγωτό μπανάνα

  • 2 ώριμες μπανάνες ( 200-250gr)
  • 2 κ.σ. μέλι (40gr)

Συνταγή για παγωτό μπανάνα

  • Διαλέγουμε δύο ώριμες μπανάνες και αφού τις ξεφλουδίσουμε, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες του μισού εκατοστού.
  • Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και της τοποθετούμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην ακουμπούν η μία με την άλλη.
  • Αν η επιφάνεια του ταψιού δεν είναι αρκετά μεγάλη, μπορούμε να στρώσουμε άλλη μία λαδόκολλα πάνω από τις μπανάνες μας και πάνω της να τοποθετήσουμε και τις υπόλοιπες.
  • Τοποθετούμε προσεκτικά το ταψί στην κατάψυξη και το αφήνουμε εκεί για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Βγάζουμε τις μπανάνες μας από την κατάψυξη και τις τοποθετούμε αμέσως στο multi.
  • Ανακατεύουμε τα παγωμένα κομμάτια της μπανάνας μέχρι να πάρουν τη μορφή θρυμματισμένου πάγου.
  • Έπειτα προσθέτουμε το μέλι και αβνακατεύουμε πάλι έως ότου το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
  • Αν το μείγμα μας δεν έχει δέσει στα πρώτα 10 δευτερόλεπτα, απλά προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά μέλι και ξαναχτυπάμε.
  • Σε αυτό το σημείο, το παγωτό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
  • Εδώ μπορούμε -αν θέλουμε- να προσθέσουμε στο παγωτό μας κομμάτια κουβερτούρας, θρυμματισμένους ανάλατους ξηρούς καρπούς, τριμμένο μπισκότο ή άλλο υλικό της επιλογής μας, ανακατεύοντας ελαφρώς με μία σπάτουλα σιλικόνης.