Υλικά για παγωτό σάντουιτς

  • 1 κουτάκι φυτική σαντιγυ
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτάκι γάλα εβαπορέ
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • Μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • Γλυκό του κουταλιού βύσσινο (προαιρετικά)
  • Σιροπι καραμέλα

Συνταγή για παγωτό σάντουιτς 

  • Βάζουμε την φυτική κρέμα σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει καλά.
  • Έπειτα γεμίζουμε τη συσκευασία από το ζαχαρούχο γάλα με γάλα εβαπορέ (δηλαδή θέλουμε ίδια ποσότητα γάλα εβαπορέ και ζαχαρούχο στο σύνολο) και ανακατεύουμε.
  • Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.
  • Σε ένα τετράγωνο τάπερ ή ταψάκι (30χ20) απλώνουμε τα μπισκότα ώστε να καλύψουμε όλο το κάτω μέρος του τάπερ.
  • Έπειτα γεμίζουμε με το παγωτό (αν θέλουμε σε αυτό το σημείο βάζουμε ότι γεύση θέλουμε μέσα πχ γλυκό του κουταλιού ή καραμέλα).
  • Σκεπάζουμε με μπισκότα με τον ίδιο τρόπο να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ.
  • Αν θέλουμε την επόμενη μέρα βουτάμε το καθένα κομμάτι που έχουμε κόψει με μαχαίρι σε ζέστη σοκολάτα και τρουφάκια για να κάνουμε σχέδια.