Μαρμελάδα καρπούζι φλούδα, που είναι πλούσια σε βιταμίνες
Μες βανίλια και λεμόνι
Η φλούδα του καρπουζιού είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ένζυμα και χλωροφύλλη
Υλικά για μαρμελάδα καρπούζι φλούδα
- 1 κιλό με τα υγρά του τριμμένη φλούδα με λίγη σάρκα καρπούζι
- 300 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. νερό
- 1 βανίλια
- 2 κουταλιές σούπας σιρόπι γρεναδίνη (η γραναδίνη κάνει την διάφορα, όταν κρυώσει δίνει υπέροχο άρωμα, χρώμα και γεύση)
- χυμό από ½ λεμόνι
Συνταγή για μαρμελάδα καρπούζι φλούδα
- Καθαρίζουμε και τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη την φλούδα καρπουζιού
- Το βάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε στο δυνατό για 20′ και ξαφρίζουμε κατά διαστήματα
- Προθέτουμε την ζάχαρη, βανίλια, λεμόνι και την grenadine και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10’ περίπου ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου να δέσει, το ποσό δεμένη την θέλετε εξαρτάται από τα γούστα σας. (Μην ξεχνάτε ότι όσο πιο δεμένη, τόσο πιο σφιχτή γίνεται, όταν κρυώσει και εμείς θέλουμε να απλώνεται).
- Αφήνετε να κρυώσει.
- Αδειάζετε σε αποστειρωμένο βάζο και διατηρείτε στο ψυγείο