Υλικά για κολοκυθάκια στον φούρνο σαν τηγανητά

  • 400γρ κολοκυθάκια
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη (ή πεκορίνο)
  • 3 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • μια πρέζα αλάτι
  • κ.γ. πάπρικα (γλυκιά ή πικάντικη)

Συνταγή για κολοκυθάκια στον φούρνο σαν τηγανητά

  • Πλύνετε καλά τα κολοκυθάκια σε άφθονο νερό. Σκουπίστε τα καλά και κόψτε τις δύο άκρες.
  • Τοποθετήστε τα σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε τα στη μέση (κατά μήκος).
  • Ύστερα το κάθε κομμάτι χωρίστε το σε στικς, πάνω κάτω στο ίδιο μέγεθος.
  • Ρίξτε τα στικς σε ένα μπολ μαζί με το λάδι και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
  • Ύστερα, προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα όλα τα στικς.
  • Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί φούρνου και ψήστε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Για να γίνουν έξτρα τραγανά, μετά τα 20 λεπτά, αφήστε τα για 3 λεπτά ακόμα στο γκριλ.
  • Τα κολοκυθάκια σας είναι έτοιμα. Σερβίρετε με λίγο μαϊντανό ή μέντα, αν θέλετε.