Νόστιμα κολοκυθάκια στον φούρνο σαν τηγανητά
Καλοκαιρινή γεύση
Τραγανά και νόστιμα κολοκυθάκια στον φούρνο σαν τηγανητά
Υλικά για κολοκυθάκια στον φούρνο σαν τηγανητά
- 400γρ κολοκυθάκια
- 3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη (ή πεκορίνο)
- 3 κ.σ. καλαμποκάλευρο
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- μια πρέζα αλάτι
- κ.γ. πάπρικα (γλυκιά ή πικάντικη)
Συνταγή για κολοκυθάκια στον φούρνο σαν τηγανητά
- Πλύνετε καλά τα κολοκυθάκια σε άφθονο νερό. Σκουπίστε τα καλά και κόψτε τις δύο άκρες.
- Τοποθετήστε τα σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε τα στη μέση (κατά μήκος).
- Ύστερα το κάθε κομμάτι χωρίστε το σε στικς, πάνω κάτω στο ίδιο μέγεθος.
- Ρίξτε τα στικς σε ένα μπολ μαζί με το λάδι και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
- Ύστερα, προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα όλα τα στικς.
- Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί φούρνου και ψήστε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Για να γίνουν έξτρα τραγανά, μετά τα 20 λεπτά, αφήστε τα για 3 λεπτά ακόμα στο γκριλ.
- Τα κολοκυθάκια σας είναι έτοιμα. Σερβίρετε με λίγο μαϊντανό ή μέντα, αν θέλετε.