Υλικά για κορμό σοκολάτας

• 250 γρ. (1 1/2 φλυτζ.τσαγιού) βούτυρο ή Μαργαρίνη
• 200 γρ. (1 φλυτζ.τσαγιού) ζάχαρη άχνη
• 40 γρ. (5 κουτ.σούπας) Κονιάκ Μεταξά
• 50 γρ. (5 1/2 κουτ.σούπας) Κακάο Γιώτης
• 250 γρ. Μπισκότα πτι-μπερ
• αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί

Συνταγή για κορμό σοκολάτας

• Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, και αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα.
• Στη συνέχεια προσθέτετε την άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
• Προσθέτετε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια και ανακατεύετε καλά.
• Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνετε στο αλουμινόχαρτο ή σε άλλο αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού.
• Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
• Όταν παγώσει το πασπαλίζετε από πάνω με ψιλοτριμμένο μπισκότο.