Υλικά για παγωτό μπανάνα

  • 2 μπανάνες
  • 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή maple syrup

Συνταγή για παγωτό μπανάνα

  • Κόψτε τις μπανάνες σε μικρότερα κομμάτια και βάλτε τις σε ένα σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς.
  • Βάλτε το σακουλάκι με τις μπανάνες στην κατάψυξη και αφήστε τις για μερικές ώρες μέχρι να παγώσουν καλά.
  • Στη συνέχεια βάλτε τις μπανάνες στο multi ή το blender, προσθέστε το γάλα αμυγδάλου, το μέλι ή το maple syrup (ό,τι έχετε εύκαιρο) και «χτυπήστε» όλα τα υλικά μαζί για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Στο σημείο αυτό μπορείτε να προσθέσετε και ελάχιστο αλάτι για ένα πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα και να ανακατέψετε ξανά.
  • Βάλτε το περιεχόμενο σε ένα τάπερ ή μπολ με καπάκι και βάλτε το στην κατάψυξη.
  • Η σύσταση της μπανάνας θα δώσει στο παγωτό την κατάλληλη υφή, για αυτό άλλωστε και δε χρειάζεστε καν παγωτομηχανή.
  • Στο σερβίρισμα για ένα ακόμα πιο γευστικό αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες μαύρης σοκολάτας.