Σπιτικό παγωτό μπανάνα με 3 υλικά
Τα παιδιά θα ξετρελαθούν
Μια συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό παγωτό μπανάνα, γρήγορα και εύκολα σ
Υλικά για παγωτό μπανάνα
- 2 μπανάνες
- 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή maple syrup
Συνταγή για παγωτό μπανάνα
- Κόψτε τις μπανάνες σε μικρότερα κομμάτια και βάλτε τις σε ένα σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς.
- Βάλτε το σακουλάκι με τις μπανάνες στην κατάψυξη και αφήστε τις για μερικές ώρες μέχρι να παγώσουν καλά.
- Στη συνέχεια βάλτε τις μπανάνες στο multi ή το blender, προσθέστε το γάλα αμυγδάλου, το μέλι ή το maple syrup (ό,τι έχετε εύκαιρο) και «χτυπήστε» όλα τα υλικά μαζί για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στο σημείο αυτό μπορείτε να προσθέσετε και ελάχιστο αλάτι για ένα πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα και να ανακατέψετε ξανά.
- Βάλτε το περιεχόμενο σε ένα τάπερ ή μπολ με καπάκι και βάλτε το στην κατάψυξη.
- Η σύσταση της μπανάνας θα δώσει στο παγωτό την κατάλληλη υφή, για αυτό άλλωστε και δε χρειάζεστε καν παγωτομηχανή.
- Στο σερβίρισμα για ένα ακόμα πιο γευστικό αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες μαύρης σοκολάτας.