Σφακιανές πίτες με φέτα
Με ρακή
Ένα υπέροχο σνακ με παραδοσιακή συνταγή από την Κρήτη
Υλικά για σφακιανές πίτες με φέτα
- 250γρ. αλεύρι
- 130ml. νερό
- ½ σφηνάκι ρακή
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 200γρ. φέτα
Συνταγή για σφακιανές πίτες με φέτα
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο.
- Προσθέτουμε τα υγρά, το νερό, το λάδι και τη ρακή.
- Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ισομεγέθη μπαλάκια.
- Δημιουργούμε αντίστοιχα 6 μπαλάκια φέτας, την οποία την έχουμε λιώσει και την έχουμε στραγγίσει από τα υγρά της.
- Ανοίγουμε τα μπαλάκια της ζύμης με πλάστη ή με ξύλινο ρολό σε διάμετρο 5-6 εκατοστών.
- Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε ζύμης ένα μπαλάκι φέτα και το κλείνουμε σε πουγκί.
- Με τον πλάστη ανοίγουμε το πουγκί και κάνουμε τη ζύμη όσο πιο λεπτή γίνεται (γύρω στα 10-12 εκατοστά).
- Ψήνουμε τις πιτούλες μία μία σε δυνατή φωτιά αλείφοντας ενδιάμεσα από τις πιτούλες με πολύ λίγο λάδι.
- Τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.