Υλικά για σφακιανές πίτες με φέτα

  • 250γρ. αλεύρι
  • 130ml. νερό
  • ½ σφηνάκι ρακή
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200γρ. φέτα

Συνταγή για σφακιανές πίτες με φέτα

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο.
  • Προσθέτουμε τα υγρά, το νερό, το λάδι και τη ρακή.
  • Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια.
  • Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ισομεγέθη μπαλάκια.
  • Δημιουργούμε αντίστοιχα 6 μπαλάκια φέτας, την οποία την έχουμε λιώσει και την έχουμε στραγγίσει από τα υγρά της.
  • Ανοίγουμε τα μπαλάκια της ζύμης με πλάστη ή με ξύλινο ρολό σε διάμετρο 5-6 εκατοστών.
  • Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε ζύμης ένα μπαλάκι φέτα και το κλείνουμε σε πουγκί.
  • Με τον πλάστη ανοίγουμε το πουγκί και κάνουμε τη ζύμη όσο πιο λεπτή γίνεται (γύρω στα 10-12 εκατοστά).
  • Ψήνουμε τις πιτούλες μία μία σε δυνατή φωτιά αλείφοντας ενδιάμεσα από τις πιτούλες με πολύ λίγο λάδι.
  • Τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.