Παγωτό γιαούρτι με βύσσινο
Με παγωτομηχανή ή χωρίς
Λαχταριστό παγωτό με βύσσινο, γιαούρτι και κρέμα γάλακτος
Υλικά για παγωτό γιαούρτι με βύσσινο
- 450 γρ. γιαούρτι (10% λιπαρά)
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος (35%-36% λιπαρά)
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο (σουρωμένο από το σιρόπι)
Συνταγή για παγωτό γιαούρτι με βύσσινο
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε τα βύσσινα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Το τοποθετούμε στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης.
- Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το τοποθετούμε σε ένα μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα με μίξερ χειρός για 6 φορές.