Πανεύκολο τιραμισού: Το πιο διάσημο ιταλικό γλυκό
Δροσερό γλυκό
To τιραμισού είναι ένα ιδανικό επιδόρπιο για όλες τις ώρες
Υλικά για πανεύκολο τιραμισού
- 400 γρ. (2 κούπες) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 1½ κούπα ζάχαρη άχνη
- 2 κρόκοι αυγών
- 600 γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
- 3 πακέτα σαβαγιάρ
- 6 κουτ. σούπας κονιάκ
- 2-3 κουτ. σούπας στιγμιαίος καφές
- 2½ κούπες γάλα
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική (προαιρετικά)
- λίγη τριμμένη σοκολάτα για την επιφάνεια
Συνταγή για πανεύκολο τιραμισού
- Για το πανεύκολο τιραμισού χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να σφίγγει και ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους.
- Χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, προσθέτουμε έπειτα το τυρί λίγο λίγο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κονιάκ με την ποσότητα του καφέ που επιθυμούμε, προσθέτουμε το γάλα και, αν θέλουμε, βάζουμε και τη ζάχαρη.
- Αναμειγνύουμε καλά.
- Βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ στο μείγμα με το γάλα και τα στρώνουμε σε πυρέξ περίπου 24 x 34 εκ.
- Αφού καλύψουμε τον πάτο του πυρέξ, στρώνουμε πάνω από τα σαβαγιάρ τη μισή ποσότητα της κρέμας.
- Βάζουμε ακόμα μία στρώση σαβαγιάρ –και αυτά βουτηγμένα στο μείγμα με το γάλα– και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
- Σκορπίζουμε λίγη τριμμένη σοκολάτα στην επιφάνεια του τιραμισού και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν σερβίρουμε.