Καλοκαιρινη σαλάτα με βλήτα, βραστά κολοκυθάκια και φέτα
Εύκολη συνταγή
Μια σαλάτα με βλήτα, κολοκυθάκια και φέτα που θα απολαύσετε το Καλοκαίρι όσες φορές θέλετε
![vlita_me_feta](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2024-07-02/vlita_me_feta.jpg)
Υλικά για σαλάτα με βλήτα, βραστά κολοκυθάκια και φέτα
- 500 γρ. καθαρισμένα βλίτα, πλυμένα, στεγνωμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 500 γρ. κολοκυθάκια (όσο μικρότερα και τρυφερότερα βρούμε), καθαρισμένα από τις δύο άκρες τους
- 1½ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα ή σκληρό κατσικίσιο τυρί
- 200 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένα ανάμεικτα πιπέρια (μαύρο, ροζ, πράσινο)
- λίγο ελαιόλαδο λίγο ξίδι της αρεσκείας μας
Συνταγή για σαλάτα με βλήτα, βραστά κολοκυθάκια και φέτα
- Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1/3 από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια (ολόκληρα) και τα βλίτα.
- Ανακατεύουμε μερικές φορές μέχρι τα βλίτα να μαραθούν.
- Προσθέτουμε όσο ζεστό νερό χρειαστεί ώστε να καλυφθούν τα υλικά και, μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, χωρίς καπάκι.
- Προσθέτουμε τη φέτα (ή το κατσικίσιο τυρί) και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε το υγρό να πάρει ξανά βράση.
- Μαγειρεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά, μέχρι το τυρί σχεδόν να λιώσει, ανακατεύοντας τακτικά.
- Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε άφθονο φρεσκοτριμμένο μείγμα πιπεριών και – προσεκτικά– λίγο αλάτι (το φαγητό θα είναι ήδη σχετικά αλμυρό από τη φέτα).
- Το σερβίρουμε χλιαρό ή κρύο.
- Την ώρα του σερβιρίσματος, περιχύνουμε κάθε μερίδα με 1-2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο και ραντίζουμε με μερικές σταγόνες από ξίδι της αρεσκείας μας.