Υλικά για κεφτεδάκια της γιαγιάς

  • 1.000 κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
  • 500 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος (ή 2-3 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος)
  • 1/2 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για το αλεύρωμα
  • μπόλικο λάδι για το τηγάνισμα

Συνταγή για κεφτεδάκια της γιαγιάς

  • Για τα κεφτεδάκια στο τηγάνι, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, τα αυγά, τον δυόσμο, τη ρίγανη, το μετρημένο ελαιόλαδο, το σκόρδο και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  • Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο, για να σφίξει το μείγμα και να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο τόσο ώστε η στάθμη του να φτάσει μέχρι τη μέση του σκεύους.
  • Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βγάζουμε το μείγμα κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες με βάρος περίπου 50 γρ.
  • Τους πιέζουμε να πλατύνουν ελαφρώς και τους αλευρώνουμε.
  • Τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι, σε δόσεις.
  • Χαμηλώνουμε ελαφρά τη φωτιά και τηγανίζουμε κάθε δόση για 5-6 λεπτά, μέχρι οι κεφτέδες να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  • Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς.