Παγωτό σοκολάτα με τριμμένο μπισκότο
Χωρίς παγωτομηχανή
Ένα λαχταριστό παγωτό σοκολάτα, δροσιστικό και γευστικό
Υλικά για παγωτό σοκολάτα με τριμμένο μπισκότο
- 500 ml (2½ κούπες) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, κρύα, από το ψυγείο
- 200 γρ. (1 κούπα) ζαχαρούχο γάλα
- 300 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, τεμαχισμένη
- 160 γρ. μπισκότα σοκολάτας της αρεσκείας μας, τριμμένα στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν σκόνη
- έτοιμο σιρόπι σοκολάτας, για το σερβίρισμα
- χωνάκια για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Συνταγή για παγωτό σοκολάτα με τριμμένο μπισκότο
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο σε μια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Φροντίζουμε το μπολ να μην αγγίζει την επιφάνεια του νερού.
- Εναλλακτικά, τη λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, στα 600 W για μερικά δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο.
- Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή, σαν γιαούρτι.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα αφράτο, ομοιογενές μείγμα.
- Αποσύρουμε τη λιωμένη κουβερτούρα από το μπεν μαρί και προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας από το χτυπημένο μείγμα της κρέμας γάλακτος.
- Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια αδειάζουμε όλο το μείγμα κουβερτούρας στον κάδο με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας γάλακτος.
- Χτυπάμε πολύ λίγο μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε ξανά με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μακρόστενο πλαστικό ή μεταλλικό δοχείο, σκεπάζουμε με καπάκι ή με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή, ιδανικά, για όλο το βράδυ.
- Βγάζουμε το δοχείο από την κατάψυξη 10-15 λεπτά πριν σερβίρουμε, ώστε να μαλακώσει λίγο.
- Μοιράζουμε το παγωτό σε μπολ ή ποτήρια ή χωνάκια με την ειδική κουτάλα (σκουπ) και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με το σιρόπι σοκολάτας.