Εύκολο παγωτό φυστίκι
Με ζαχαρούχο γάλα
Λαχταριστό παγωτό φυστίκι με τέσσερα υλικά
Υλικά για το παγωτό φυστίκι
- 800 ml κρέμα γάλακτος 35% Arla
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ. πραλίνα φυστίκι Αιγίνης
Υλικά για την πραλινα
- 200 γρ. φυστίκι Αιγίνης
- 100 ml σπορέλαιο
Σε ένα μουλτι βάζουμε όλα μας τα υλικά και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Συνταγή για το παγωτό φυστίκι
- Στο κάδο του μίξερ, βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί.
- Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε 200 γρ. από την πραλίνα που έχουμε φτιάξει.
- Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και αδειάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
- Αφού το παγωτό μας είναι έτοιμο, γαρνίρουμε με την πραλίνα που μας έχει περισσέψει και μερικά κομμάτια φρέσκες φράουλες.