Υλικά για το παγωτό φυστίκι

  • 800 ml κρέμα γάλακτος 35% Arla
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. πραλίνα φυστίκι Αιγίνης

Υλικά για την πραλινα
  • 200 γρ. φυστίκι Αιγίνης
  • 100 ml σπορέλαιο
Εκτέλεση για την πραλίνα
Σε ένα μουλτι βάζουμε όλα μας τα υλικά και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Συνταγή για το παγωτό φυστίκι

  • Στο κάδο του μίξερ, βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί.
  • Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε 200 γρ. από την πραλίνα που έχουμε φτιάξει.
  • Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και αδειάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
  • Αφού το παγωτό μας είναι έτοιμο, γαρνίρουμε με την πραλίνα που μας έχει περισσέψει και μερικά κομμάτια φρέσκες φράουλες.