Υλικά για σορμπέ πεπόνι χωρίς ζάχαρη

  • 1 πεπόνι, γλυκό και ώριμο
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι αγαύης

Συνταγή για σορμπέ πεπόνι χωρίς ζάχαρη

  • Για να φτιάξουμε το σορμπέ πεπόνι χωρίς ζάχαρη, κόβουμε το πεπόνι σε μέτρια κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Αφού παγώσει το πεπόνι, το βγάζουμε και το αφήνουμε 5-10 λεπτά, ίσα να αρχίσει να μαλακώνει λίγο κι έπειτα το αδειάζουμε στον πολυκόφτη μαζί με τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι.
  • Πολτοποιούμε με διακεκομμένη λειτουργία μέχρι να έχει λεία αλλά παγωμένη υφή (δεν θέλουμε να λιώσει).
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του.
  • Κλείνουμε με το καπάκι του σκεύους ή με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  • Μετά από μισή ώρα ανοίγουμε το σκεύος, αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε με μια μεγάλη κουτάλα αρκετά καλά.
  • Ξανακαλύπτουμε το σορμπέ με τον ίδιο τρόπο και βάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα άλλη μία φορά μισή ώρα μετά.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε τουλάχιστον δύο ώρες ακόμα στην κατάψυξη.
  • Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το σορμπέ πεπόνι, το αφήνουμε 5-10 λεπτά εκτός κατάψυξης, να μαλακώσει.