Ζουμερό φιλέτο γαλοπούλας
Με γλυκιά πάπρικα
Μια πεντανόστιμη συνταγή για ένα γευστικό ζουμερό φιλέτο γαλοπούλας
Υλικά για φιλέτο γαλοπούλας
- 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι
Συνταγή για φιλέτο γαλοπούλας
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του φιλέτου γαλοπούλας.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε υψηλή φωτιά θωρακίζουμε το φιλέτο από όλες τις πλευρές για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε το φιλέτο για 40 λεπτά.
- Προσοχή αν το φιλέτο είναι αρκετά μικρότερο (500-600 γρ.) θα χρειαστεί 30 λεπτά ψήσιμο, ενώ αν είναι αρκετά μεγαλύτερο (1.2- 1.4 κιλά) θα χρειαστεί 45-50 λεπτά.