Υλικά για φιλέτο γαλοπούλας

  • 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι

Συνταγή για φιλέτο γαλοπούλας

  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του φιλέτου γαλοπούλας.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε υψηλή φωτιά θωρακίζουμε το φιλέτο από όλες τις πλευρές για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε το φιλέτο για 40 λεπτά.
  • Προσοχή αν το φιλέτο είναι αρκετά μικρότερο (500-600 γρ.) θα χρειαστεί 30 λεπτά ψήσιμο, ενώ αν είναι αρκετά μεγαλύτερο (1.2- 1.4 κιλά) θα χρειαστεί 45-50 λεπτά.