Σπιτικό παγωτό με τρία υλικά
Με ζαχαρούχο γάλα
Το πιο αφράτο και μαμαδίστικο παγωτό με τρία υλικά
Υλικά για παγωτό με τρία υλικά
- 1 γάλα εβαπορέ (κρύο)
- 1 ζαχαρούχο γάλα (397 γρ)
- 1 φυτική κρέμα (σε μεταλλικό κουτάκι)
Προαιρετικό 4ο υλικό
- Soft cookies
- Φράουλες πολτοποιημένες
- Πραλίνα
- Καραμέλα
- Φυστικοβούτυρο
Συνταγή για σπιτικό παγωτό με τρία υλικά
- Αφρατεύουμε σε ένα μπολ με το μίξερ το κρύο εβαπορέ μέχρι να φουσκώσει και να γίνει μια ημίρρευστη κρέμα.
- Έπειτα αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
- Βγάζουμε την κρέμα σαντιγί απο το τσίγκινο κεσεδάκι και την ρίχνουμε σε ένα άλλο μεγάλο μπολ.
- Χτυπάμε για λίγα λεπτά με το μίξερ να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο ενώ χτυπάμε με το μίξερ ταυτόχρονα.
- Τέλος, προσθέτουμε και το γάλα εβαπορέ που αφρατέψαμε στην αρχή.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει όλο το μείγμα και να γίνει μια βελούδινη κρέμα.
- Σε αυτό το σημείο το βασικό παγωτό είναι έτοιμο οπότε αν το θέλουμε έτσι σκέτο το ρίχνουμε κατευθείαν σε ένα παγωμένο σκεύος και το βάζουμε αμέσως στην κατάψυξη.
- Ωστόσο, εάν θέλουμε να κάνουμε και μια παραπάνω γεύση προσθέτουμε ένα 4ο υλικό, από αυτά που έχουμε αναφέρει παραπάνω.