Υλικά για παγωτό με τρία υλικά

  • 1 γάλα εβαπορέ (κρύο)
  • 1 ζαχαρούχο γάλα (397 γρ)
  • 1 φυτική κρέμα (σε μεταλλικό κουτάκι)

Προαιρετικό 4ο υλικό 
  • Soft cookies
  • Φράουλες πολτοποιημένες
  • Πραλίνα
  • Καραμέλα
  • Φυστικοβούτυρο

Συνταγή για σπιτικό παγωτό με τρία υλικά

  • Αφρατεύουμε σε ένα μπολ με το μίξερ το κρύο εβαπορέ μέχρι να φουσκώσει και να γίνει μια ημίρρευστη κρέμα.
  • Έπειτα αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
  • Βγάζουμε την κρέμα σαντιγί απο το τσίγκινο κεσεδάκι και την ρίχνουμε σε ένα άλλο μεγάλο μπολ.
  • Χτυπάμε για λίγα λεπτά με το μίξερ να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο ενώ χτυπάμε με το μίξερ ταυτόχρονα.
  • Τέλος, προσθέτουμε και το γάλα εβαπορέ που αφρατέψαμε στην αρχή.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει όλο το μείγμα και να γίνει μια βελούδινη κρέμα.
  • Σε αυτό το σημείο το βασικό παγωτό είναι έτοιμο οπότε αν το θέλουμε έτσι σκέτο το ρίχνουμε κατευθείαν σε ένα παγωμένο σκεύος και το βάζουμε αμέσως στην κατάψυξη.
  • Ωστόσο, εάν θέλουμε να κάνουμε και μια παραπάνω γεύση προσθέτουμε ένα 4ο υλικό, από αυτά που έχουμε αναφέρει παραπάνω.