Υλικά για λεομονογλυκό

  • 250 γρ. μπισκότα τριμμένα,
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο,
  • ξύσμα λεμονιού
Για την κρέμα
  • Ενα γάλα εβαπορέ παγωμένο,
  • ένα φάκελο ζελέ λεμόνι,
  • χυμός ενός λεμονιού
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • ένα φλιτζάνι ζάχαρη
Για την επικάλυψη
  • Ενα αυγό
  • μια κουταλιά κοφτή κορν φλάουρ,
  • 150 γρ. χυμός λεμονιού,
  • ξύσμα λεμονιού,
  • τρεις κουταλιές άχνη
  • μια κουταλιά γεμάτη βούτυρο

Συνταγή για λεμονογλυκό

  • Ανακατεύουμε το βούτυρο με τα μπισκότα και το ξύσμα και τα στρώνουμε σε μια ανοιγμένη φόρμα.
  • Διαλύουμε το ζελέ σε ένα ποτήρι καυτό νερό και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το γάλα να φουσκώσει και να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη, το ζελέ, τον χυμό και το ξύσμα και χτυπάμε.
  • Αδειάζουμε το μίγμα πάνω στην βάση μπισκότου και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Σε κατσαρολάκι βάζουμε αυγό, άχνη, χυμό, ξύσμα, κορν φλάουρ και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά.
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε κρυώσει. Όταν κρυώσει χτυπάμε να αφρατέψει και καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού.
  • Γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού και βάζουμε στο ψυγείο.