Λεμονογλυκό ψυγείου με βάση από μπισκότο
Καλοκαιρινή γεύση
Ένα υπέροχο γλυκό, ωραία πρόταση για εσάς και τους φίλους σας
Υλικά για λεομονογλυκό
- 250 γρ. μπισκότα τριμμένα,
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο,
- ξύσμα λεμονιού
- Ενα γάλα εβαπορέ παγωμένο,
- ένα φάκελο ζελέ λεμόνι,
- χυμός ενός λεμονιού
- ξύσμα ενός λεμονιού
- ένα φλιτζάνι ζάχαρη
- Ενα αυγό
- μια κουταλιά κοφτή κορν φλάουρ,
- 150 γρ. χυμός λεμονιού,
- ξύσμα λεμονιού,
- τρεις κουταλιές άχνη
- μια κουταλιά γεμάτη βούτυρο
Συνταγή για λεμονογλυκό
- Ανακατεύουμε το βούτυρο με τα μπισκότα και το ξύσμα και τα στρώνουμε σε μια ανοιγμένη φόρμα.
- Διαλύουμε το ζελέ σε ένα ποτήρι καυτό νερό και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το γάλα να φουσκώσει και να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη, το ζελέ, τον χυμό και το ξύσμα και χτυπάμε.
- Αδειάζουμε το μίγμα πάνω στην βάση μπισκότου και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
- Σε κατσαρολάκι βάζουμε αυγό, άχνη, χυμό, ξύσμα, κορν φλάουρ και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε κρυώσει. Όταν κρυώσει χτυπάμε να αφρατέψει και καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού.
- Γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού και βάζουμε στο ψυγείο.