Σπιτικό παγωτό σοκολάτα μόνο με φρέσκο γάλα
Με απλά υλικά
Το τέλειο παγωτό σοκολάτα μόνο με φρέσκο γάλα και υλικά που υπάρχουν στο σπίτι
Υλικά για σπιτικό παγωτό σοκολάτα με φρέσκο γάλα
- 1 κιλό παγωτό
- 3 φλιτζάνια (600 ml) γάλα φρέσκο (εγώ βάζω εβαπορέ αραιωμένο)
- 150 γραμμ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 75 γραμμ. κακάο
- 180 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1 βανιλίνη
- 3 κουταλιές της σούπας λικέρ καφέ (εγώ βάζω ουίσκι ταιριάζει απίστευτα με τη σοκολάτα)
Συνταγή για σπιτικό παγωτό σοκολάτα με φρέσκο γάλα
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι.
- Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς.
- Κατόπιν ελαττώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 30''(δευτερόλεπτα).
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα, τη βανίλια και το λικέρ.
- Ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα τουλάχιστον να παγώσει (ιδανικά σε ανοξείδωτο σκεύος).
- Εάν έχουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
- Εάν δεν έχουμε, όταν θα έχει παγώσει το μισό γυρώ γύρω το ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι να γίνει ολο σαν πηχτή κρέμα.
- Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και μόλις σφίξει καλά το σερβίρουμε.