Υλικά για σπιτικό παγωτό σοκολάτα με φρέσκο γάλα

  • 1 κιλό παγωτό
  • 3 φλιτζάνια (600 ml) γάλα φρέσκο (εγώ βάζω εβαπορέ αραιωμένο)
  • 150 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 75 γραμμ. κακάο
  • 180 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 βανιλίνη
  • 3 κουταλιές της σούπας λικέρ καφέ (εγώ βάζω ουίσκι ταιριάζει απίστευτα με τη σοκολάτα)

Συνταγή για σπιτικό παγωτό σοκολάτα με φρέσκο γάλα

  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι.
  • Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Κατόπιν ελαττώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 30''(δευτερόλεπτα).
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα, τη βανίλια και το λικέρ.
  • Ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα τουλάχιστον να παγώσει (ιδανικά σε ανοξείδωτο σκεύος).
  • Εάν έχουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
  • Εάν δεν έχουμε, όταν θα έχει παγώσει το μισό γυρώ γύρω το ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι να γίνει ολο σαν πηχτή κρέμα.
  • Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και μόλις σφίξει καλά το σερβίρουμε.